Dead Space 2 Mûvészi munkákA sajtóközleményből csupán annyi derült ki, hogy a Dead Space 2-ben visszatér az előző rész főszereplője, Isaac Clarke, hogy az eddigieknél is keményebb harcot vívjon a necromorphokkal, ám ezúttal nem csupán a túlélés az egyetlen célja.

A játékmenet fontos részét képzi továbbra is az ellenségek feldarabolása (lesznek új fegyverek) és ezáltal harcképtelenné tétele, de ezen felül visszatérnek még a zéró gravitációjú helyszínek és persze a vérfagyasztó atmoszféra is.

A Visceral Games stúdiójában készülő játék PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és PC-re fog megjelenni egy most még ismeretlen időpontban.

U.i.: A hétvége folyamán a hírben látható rejtélyes kép jelent meg a játék twitterén. A fotón egy necromorphokból álló furcsa alakzat látható, a tintapaca alatt pedig egy szöveg olvasható, amit az USG Ishimura falain is látható idegen nyelven írtak.

Az MFox87 nevű DeviantArt felhasználó által készített kódtábla segítségével a THEMRIG7HTKREISO__R H_TITFIL_OTCND feliratot kapjuk, de nyilván nem ez a megfejtés, de még csak nem is annak az anagrammája, ugyanis Aglaophotis az alábbi megoldást kapta, de azt ne kérdezzétek miként jött rá:

„The nightmare is over but it will not end”