• A Death Stranding zenéjét titokban vették meg
  • Az együttesnek fogalma sem volt, mihez kérik muzsikájukat

Ahányszor szóba kerül a Death Stranding, mindig kényszert érzek arra, hogy leírjam mennyire megosztó alkotás is lett, melyet részben Kodzsima személyének és egyedi stílusának, a játékmechanikáknak és nem kis részben a felvezető marketing-dömpingnek is köszönhet. Ez utóbbit figyelembe véve kicsit meglepő, hogy éppen a játék zenéjét szolgáltató Low Roar együttesnek nem volt fogalma arról, mihez adják a nevüket - mert az egy dolog, hogy minket ügyesen homályban tartottak a méretes reklámkampány ellenére is, de létezik olyan is a világon, hogy titoktartási szerződés.

“A Sony e-mailen lépett kapcsolatba velünk, és felajánlottak egy bizonyos pénzösszeget az ‘I’ll Keep Coming’ című számunk felhasználási jogaiért cserébe, de nem voltak hajlandóak elárulni, hogy mire fogják használni. Akkoriban elég rossz helyzetben voltunk, szóval elfogadtuk - és mint kiderült a Death Strandinghez kellett” - mondta el az izlandi banda énekese, Ryan Karazija.

Mondanunk sem kell, a zsákbamacska azóta busásan kifizetődött, a relatív ismeretlenség homályából kis túlzással világszínpadra kerültek a srácok - innen pedig rajtuk múlik, hogy képesek lesznek-e kamatoztatni ezt.