Tavaly augusztusban sokunkat hideg zuhanyként ért a hír, hogy a Gears of War 2 PC-re nem fog megjelenni, mivel a platformon az Epic meglátása szerint nagyon elharapódzott a kalózkodás, egy ekkora kaliberű játék pedig rögtön a kalózcsapatok elsődleges célpontjává válna. Azonban sokaknak megfordult a fejében, hogy mi van, ha fejlesztők egy marketingcselt használva előbb a biztosabb bevételforrást jelentő konzolon adják ki a portékájukat, és miután megfelelő mennyiségű profitot termeltek, PC-re is elhozzák a játékot. Ilyet már láttunk párszor, így nem igazán meglepő az a pletyka, hogy készül a személyi számítógépes változat.

A relatíve ismeretlen Beantown Games nevű online bolt polcán ma feltűnt egy oldal, ami a GoW 2 PC-s kiadását reklámozza. Az adatok látszólag egy hivatalos sajtóközleményből származnak, amiből kiderült, hogy a játék csodaszép lesz és ismét egy lebilincselő történettel kápráztat el minket, a Games for Windows Live rendszernek hála pedig pörgős multiplayer csatákban vehetünk majd részt, sőt még egy első ránézésre hiteles dobozképet is megnézhetünk — bár ilyet könnyű hamisítani.

Az oldal tanúsága szerint az átirat december 4-én fog megjelenni, ám a Microsoft tagadta a játék létezését, mondván: „jelenleg nem tervezünk semmilyen PC-s kiadást.” Várjuk a fejleményeket!