• A Minecraft mostantól lényegében 18+-os játéknak számít Dél-Koreában
  • Méghozzá a helyi „Hamupipőke törvény” miatt
  • Ami azt akadályozza meg, hogy a fiatalok alvás helyett a barátaikkal lógjanak online

A Minecraft egy kifejezetten családbarát címnek mondható, aminek ennek megfelelően számtalan fiatal rajongója akad szerte a világon. Épp ezért tűnhet elsőre enyhén szólva is furának, hogy Dél-Koreában mostantól tizennyolc év alatt nem lehet legálisan leülni a játék elé.

minecraft-speedrun-vilagrekordot-allitott-fel-egy-magyar-jatekos.jpg

A szokatlan szabályozás mögött az úgynevezett „Hamupipőke törvény” áll, aminek az elsődleges célja, hogy megakadályozza, hogy a fiatalok hajnalban a barátaikkal játsszanak alvás helyett. Ennek megfelelően tizenhat év alattiak éjfél és hajnali hat között még csak véletlenül sem játszhatnak online, a Microsoft pedig úgy akadályozta ezt meg, hogy 18 év alatt senki sem regisztrálhat Xbox Live fiókot az országban.

Ez a döntés a Minecraft játékosokat eddig nem érintette, a játékba ugyanis a Mojang fiókjukkal is beléphettek, aminek a regisztrációja nem volt korhatárhoz kötve. Csakhogy nemrég ez az opció megszűnt, és már csak Xbox Live fiókkal érhető el a Minecraft, ami egyben azt is jelenti, hogy a papíron 12+-os játék Dél-Koreában technikailag 18+-os lett.