A Delta T egy új AR-mobiljáték, amelynek története szerint a jövőben az egyre növekvő nyersanyaghiány mellett a négy, a világot gyakorlatilag uraló megavállalat között dúló háború kipusztulással fenyegeti az emberiséget. A kialakult helyzetet már nem lehet helyrehozni, ezért a szembenálló felek mind úgy döntenek, hogy a múltat kell megváltoztatni – itt jön képbe a játékos, azaz mi.

Aki irányítja a múltat, az irányítja a jövőt

A mi dolgunk az lesz, hogy valamelyik megavállalat mellett letegyük a voksunkat, és őket segítsük győzelemre. De kik is ők?

  • Humanoid: a Cris Rusell vezette németországi székhelyű cég az emberiség túlélésének zálogát a gépekkel való egybeolvadásban látja.
  • Cosmostellar: Allen Maverick, az amerikai milliárdos vállalata a Mars kolonizálásán dolgozik, fajunkat a távoli bolygóra menekítené a kipusztulás elől.
  • Nyoko Labs: Takashi Noto, a japán futurista cégcsoportja az egész bolygót helyrehozná a nanotechnológia segítségével.
  • Gene X: Natasha Roy indiai mikrobiológus és vállalata az embert alakítaná a környezethez, génmanipulációval egy új fajt alkotna.

Aki irányítja a jelent, az irányítja a múltat

A négy szembenálló fél küzdelmében pedig akár egyedül vagy klánokba tömörülve is részt vehetünk, bár értelemszerűen magányos farkasként nem befolyásolhatjuk olyan mértékben a játékot, mint többedmagunkkal.

Az utcákat róva ellenséges magokra (core), vagy a fractal mining segítségével fegyverekre bukkanhatunk, amelyeket védekezésre vagy támadásra felhasználhatunk. Persze sajátot is „ültethetünk”, ehhez azonban a két fő nyersanyagra lesz szükség: energiára és a time creditre. Előbbit magokból arathatunk le, amelyek lehetnek sajátjaink vagy ellenségesek; utóbbit pedig az ellenséges magok semlegesítésével, cserélgetéssel, vagy választott cégünktől fizetésképpen kaphatunk.

És itt jön képbe a klánok jelentősége: a magok csak a kezdet – több mag összekapcsolásával bázisokat építhetünk, a bázisokat pedig úgynevezett clusterekbe rendezhetjük. Ezeket aztán harcba lehet küldeni más cégek clustereivel szemben, akár globális szinten is, és ez az, amire csak a klánok képesek.

Mi vagyunk a holnap múltja

Aktivitásunkért cserébe nem csak nyersanyagokat, hanem tapasztalati pontokat is kapunk, rangunk és megbecsülésünk szintén növekszik, ezek függvényében pedig új képességekre, egyre nagyobb tárgylistára és fizetésre tehetünk szert. Ahogy telik az idő, a játékosok tevékenykedése során a cégek közötti egyensúly kibillen, ez egy-egy ciklus lezajlása után a történeten úgyszintén meglátszik, tényleg úgy érezhetjük, hogy valami nagynak a részét képezzük, még ha csak egy játékról is van szó.

A Delta T kicsit hasonlít az Ingress-re, ez tagadhatatlan, ugyanakkor elég újdonságot mutat ahhoz, hogy egy próbára javasolhassuk mindenkinek, barátokkal együttműködve kifejezetten szórakoztató. Ha ezek alapján úgy gondolod, kipróbálnád a játékot, akkor akár a bétára is feliratkozhatsz, nem kell hozzá más, mint egy Android v4.01 (Jellybean) operációs rendszerrel rendelkező okostelefon vagy tablet, és indulhat is a móka.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!