A Nordic Games folytatja a bevásárlótúráját, hiszen miután közel ötmillió dollárért rátették a kezüket a Darksiders-, a Red Faction- és az MX vs ATV licencekre, most az Atari aukciójában vettek részt, s megszerezték a Desperados- illetve a Silver jogokat.

Az Atari Inc. januárban jelentett csődöt, a terv pedig az volt, hogy így majd külön tudnak válni a francia tulajdonostól s annak adósságától, hogy egy saját lábon álló, elsősorban mobiltelefonokra koncentráló üzletet indítsanak. A cég májusban aztán bejelentette, hogy bírósági engedéllyel megkezdődhet licenceinek elárverezése, melyekre első körben a megkérdezett 180 cég közül csak 15 érdeklődött, de őket el kellett utasítani, ugyanis keveset ajánlottak -- most persze már fordult a kocka, s így vásárolhatott be a Nordic Games.

A Desperados egy 2001-ben indult vadnyugati stratégiai játék, melyet annak idején a Spellbound Entertainment AG készített, a 2006-os folytatással együtt. A belső fejlesztésű Silver ezzel szemben egy fantasy világban játszódó akció-RPG.