A Bungie ma egy livestream keretében osztott meg velünk mindenfélét a Destiny 2-ről, de láthattunk cinematic trailert és egy kilencperces játékmenet-videót is. Most viszont inkább azokra az információkra koncentráljunk, amik szóban hangzottak el.

A Destiny 2 helyszínéül négy bolygó fog szolgálni, név szerint a Föld európai halálzónája, az Io, a Titán és a Nessus. Új HUD – ez akár az ellenfelek képességeit és az általuk használt lőszer típusát is elárulja majd nekünk – valamint a Crucible-ön 4v4 meccsek várnak majd minket az új játékmódokban és új térképeken. Az új módok közül az egyik a Countdown, ami egy afféle támadásra és védekezésre alapuló móka lesz.

Nem meglepő módon a Destiny 2-ben is lesznek publikus események, ezek között pedig akadnak majd hős, avagy Heroic küldetések. Megerősítést nyert az is, hogy a felfedezések közben különféle NPC-ktől nyerhetünk úgynevezett Adventures mellékküldetéseket, amelyek elvezethetnek minket a Lost Sectorokba, de akár kincsvadászatba is foghatunk a felgöngyölítésük közben. Eme küldetések akár bossfightokba is torkollhatnak, tőlük szerezhetjük meg a kincset rejtő ládikák vagy széfek kulcsait.

Ahogy arról már korábban szó volt, kapunk klánokat, ezeket kedvünk szerint egyedire szabhatjuk, még saját zászlót is kaphatnak. Lesz névsor és egy jutalmazási rendszer, ami minden klántagra kiterjed majd. Mi több, a Guided Games rendszernek hála a magányos hősök is összekerülhetnek egy klánnal egy-egy Raid vagy Trial erejéig.

A legmegdöbbentőbb információ viszont kétség kívül az volt, amikor Mike Morhaime bejelentette, hogy az Activision és a Bungie partnerségbe lépett a Blizzarddal, így a Destiny 2 a Battle.net rendszerén át juthat el a PC-sekhez (ezt a változatot a Vicarious Visions készíti el). Ez az első alkalom, hogy egy olyan játék kerül fel a Battle.netre, amit nem a Blizzard készített el. Így természetesen minden olyan közösségi jóságot használhatunk a Destiny 2 alatt, amit a rendszer nyújtani tud, viszont ez nem jelenti azt, hogy a Blizzard hirtelen Steammé alakul, egyelőre nem tervezik, hogy más játék is felkerül a Battle.netre – bár esélyes, hogy a jövőben más Activision termékek is helyet kaphatnak itt. A vevőszolgálat és a szerverek üzemeltetése viszont a Bungie feladata marad, és dedikált szerverek nem lesznek.