A Detroit: Become Humanben három fő karakter van, akiknek sorsa fölött mi bábáskodhatunk, mi dönthetjük el, milyen emberek, vagyis ez esetben androidok lehetnek. Név szerint ők Kara, Connor és Marcus. Közös pont bennük, hogy mindhárman az emberek szolgálatára teremtett mesterséges személy, és most mindhárman kaptak egy-egy bemutatkozó videót.

Karának létezése egy pontján el kell döntenie, hogy jó androidhoz méltón figyelmen kívül hagyja Todd ámokfutását vagy megvédi a kislányt. A döntések következményei igen változatosak lehetnek, Alice halálától Todd haláláig bármi megeshet.

A második főszereplőnk Connor. Ő egy fejlett rendőrségi prototípus android. Egy karizmatikus, de ingerlékeny ember rendőrrel, Hankkel göngyölít fel olyan bűnügyeket, amikben androidok, különösképpen fellázadt, úgynevezett deviánsok is érintettek.

A harmadik játszható karakter Marcus. Ő egy detroiti festő, Carl segédje volt, mígnem a férfi elhunyt autóbalesetben, a rokonok pedig „kidobták” Marcust. Az android a deviánsok között keresett menedéket, ahol nem csak barátokra, de célra is lelt: a lázadás élére állt.