Emlékeztek még a Deus Ex nevezetű alkotásra? Bizony, 2000 már nem ma volt, ekkoriban még gyerekcipőben járt a Max Payne projekt, a Far Cry-t még hírből sem ismertük, s őszintén szólva a jelenlegi videojáték-felhozatalt el sem tudtuk képzelni. Ez idő tájt érkezett egy játék, mely egycsapásra egybeöntötte az FPS játékmenetet nagyon ízletes RPG elemekkel, s a végeredmény egy hatalmas sikert hozó stuff lett. Sajnos a második rész már kevésbé szólt nagyot, többek között sokan ezért várják nagyon régóta a harmadik felvonást.

Jelentem a várakozóknak: végre megtörtént a hivatalos bejelentés az Eidos Interactive részéről! Habár már tavasszal is keringtek ilyen-olyan pletykák, azonban csak mostanra vált biztossá a dolog, miszerint az említett fejlesztő- és kiadóvállalat montreali stúdiójában már készül a Deus Ex 3. Egyelőre sajnos semmi konkrétumot nem tudni magáról az alkotásról, leszámítva azt, hogy durván két év múlva számíthatunk rá. A platformok tekintetében nagyon úgy fest a dolog, hogy mindenki kap majd a mókából, így mi PC-sek is - persze ez még nincs megerősítve.

FRISS: Időközben megjelent a játék teaser trailere (magyarul kedvcsináló előzetese - ]{r.), amit a hír alatt természetesen megtalálhattok, és szerverünkről le is tölthettek!

(A képek a legendás első részből származnak!)