Évtizedek óta aktív témáva a robotikus végtagok és egyéb testrészek, csakhogy eddig kevés eredményt láthattunk ezen a téren. Ez főként azért van, mert az egyszerű emberek számára elérhetetlen álom egy ilyen darab beszerzése, ezért nincs akkora visszhangja a sajtóban. Azonban azzal, hogy játékokban egyre népszerűbbé váltak a kiborg főhősök, ismét előtérbe kerültek a mechanikus ujjacskák.

Az Eidosnál a Deus Ex: Human Revolution megjelenése óta gyakran találkoznak azzal a rajongói kéréssel, amelyben arra próbálják rávenni a csapatot, hogy árusítsák Adam Jensen nem kicsit pofás fémes karját, ám a cégnek eddig nem állt módjában választ adni a kérlelőknek. Most azonban partnerségre léptek az Open Bionics nevű kis céggel, ami azon fáradzik, hogy forradalmi bionikus karokat gyártson, mindezt a kisemberek számára is elérhető áron. Azonban a fejlesztés vonata itt sem áll meg: már el is készült Jensen karjának félig-meddig működő replikája.

Az Eidos Montréal, az Intel és a Razer is besegít a kutatásba, a saját forrásaikat kölcsönözve az Open Bionics munkásainak. Erről pedig egy videó is készült, amelyet az E3 2016-at megelező Deus Ex közvetítésen mutattak be.