Egyebek mellett erre is válaszolt Jean-Francois Dugas, a játék direktora, mely kérdés annak kapcsán merült fel, hogy a Deus Ex: Mankind Divided nem támogatja az előzményből a mentések átvitelét (á la Mass Effect). Hogy Dugas úrtól idézzünk:

„Ha belegondolunk, csak három ember tudja, hogy mi történt a Human Revolution fináléjában: Eliza Cassan, Adam Jensen, és a játékos maga. Ennélfogva a Mankind Divided világában csupán pletykák, elképzelések és kérdések keringenek, vannak akik úgy gondolják, hogy tudják mi történt, (…) de igazából senki sem ismeri az igazságot.”

Ennek alapján bármelyik befejezés elképzelhető. Hozzátartozik, hogy a Human Revolution „végső döntése” elég antiklimaktikus, hiszen kimerül abban, hogy melyik nagy piros gombot nyomjuk meg (vagy nem). A direktor igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a mostani epizód végkimeneteli alternatíváit ennél jóval komplexebb módon hozhatjuk össze. Szóba került egy új nehézségi fokozat is, ami tréfás kikacsintásként az „I never asked for this” nevet viseli, ezen a szinten ha Jensen meghal, kezdhetjük elölről a kalandot. A történet egyébként húsz órányi játékidőt ígér, ha hiszünk Jean-Francois Dugas szavainak, de miért ne tennénk?

Reméljük, hogy nem hiába késett a játék, és az előző epizód nagyságához felnövő, de inkább azt meghaladó alkotást foghatunk augusztus 23-án a kezünkbe.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!