Tavaly decemberben a legcsodásabb és leghihetetlenebb karácsonyi ajándékot kapta meg generációm: a DNF előzetesét, mely állítólag a játékmenetből is tartalmazott képeket. Persze mostanra kialakult bennünk az egészséges hitetlenkedés, így ezt is épp annyira hittük, mint Scott Miller azon kijelentését, mely szerint idén piacra kerül a gőz halmazállapotú játék.

DNF: valaki már látta!Most azonban, fanfárok és dobpergés, a ShackNews szerkesztői a saját szemükkel látták mozgás közben a világhíres címet! A jó George Broussard annyi ígérgetés után váratlanul meghívta a portál két emberét, hogy „mutasson nekik valamit”, és az nem volt más, mint egy jó órányi bepillantás a játékba. Megnéztek egy halom pályát, környezeti puzzle-kat, csomó fegyvert, a valóban létező villástargoncát, és sok-sok leszakadó fejet és végtagot. Elmondásuk szerint a Duke Nukem Forever remekül néz ki, és mind külsőségekben, mind játékmenetében kitűnik a tömegből.

A szorgos internethangyák aztán előástak egy februári cikket is, melyben a Dallas Business Journal számol be a DNF-ről (a 3D Realms székhelye a texasi nagyvárosban található). Ebből például kiderül, hogy Duke komának lesz egy ellenlábasa, Bombshell (balra); a kisasszony eredetileg az azonos című játék főhőse lett volna, egy női akcióhős, ám amikor az üzleti modell, melyre építették, elévült, a kukába dobták a projektet, a csajt viszont átemelték az új Duke-címbe. Magáról a sztoriról Scott Miller sokat nem árult el, csak annyit (kaján vigyorral), hogy „Duke meg fog halni a végén – vagy mégsem...” Mindenesetre a belső nézetű történetmesélés megmarad; az alapszituáció szerint szőke marconánk már visszavonult, Las Vegasban van egy „Lady Killer” nevű kaszinója, melyet megtámadnak az idegenek. A Duke Nukem 3D legtöbb fegyvere visszaköszön az új felvonásban is, és izomagyú barátunk jelleme sem változott semmit (hála istennek).

Miller arra a kérdésre, hogy valóban megjelenik-e 2008-ban a cím, annyit válaszolt: „Egyre közelebb vagyunk az alagút végéhez. A cég tényleg fel van izgulva amiatt, hogy végre a helyes úton járunk.” Hát még mi, játékosok mennyire fel vagyunk izgulva... Persze még nem kell elrohanni előrendelni a cuccot (találni olyan webáruházat az interneten, mely erre lehetőséget ad), őrizzük meg egészséges pesszimizmusunkat a játékkal kapcsolatban, hogy aztán annál jobban örülhessünk (mi, gyermekeink vagy unokáink...), ha egyszer tényleg piacra kerül.