• Már nem Scott Derrickson a Doctor Strange 2 rendezője
  • Kreatív nézeteltérés miatt döntöttek így
  • Az utód egyelőre nem ismert, de csúszás nem várható

Ezidáig úgy tűnt, hogy májusban minden gond nélkül megkezdődik a Doctor Strange in the Multiverse of Madness forgatása, úgy alakult azonban, hogy bekerült egy extra csavar a történetbe: a Marvel Studios és Scott Derrickson bejelentették, hogy "kreatív nézeteltérések" miatt különválnak útjaik. Egészen pontosan Derrickson executive producerként továbbra is ott lesz a projekt mögött, az első rész után azonban a folytatást már biztosan nem ő fogja rendezni.

uj-rendezo-utan-nezhet-a-doctor-strange-2.jpg

A rossz hír mellé van jó is, a hírek szerint ugyanis nem várható csúszás a forgatásban - annak ellenére sem, hogy az új rendező kiléte jelenleg még nem ismert. Ez egyben azt is jelenti, hogy korábban kitűzött premieridőpont (2021. május 7.) egyelőre változatlan - remélhetőleg az is marad.

A rendező távozása azért is aggasztó, mert a második részt elvileg horrorisztikusabbra tervezik - ez pedig éppen Derrickson "vadászterülete", hiszen korábban olyan filmeket tett le az asztalra a zsánerben, mint a Sinister vagy az Ördögűzés Emily Rose üdvéért.