A 2014-es QuakeCon volt az első alkalmunk arra, hogy testközelből lássuk a Doom-széria következő, a gyökereihez visszanyúló részét -- a dolog szépséghibája csak az, hogy a bemutató zárt ajtók mögött volt. Olyannyira, hogy kamerákat sem lehetett bevinni, így aztán egy árva kép nem sok, annyi sem került fel az internetre -- a legrosszabb az egészben pedig az, hogy a szóban forgó demót nem is fogják kiadni.

Ezt Pete Hines mondta el a PCGamer stábjának adott interjújában, azzal indokolva a döntést, hogy a csapatával nem szerettek volna még egy évet szótlanul várni, így a QuakeCon alkalmából mutattak egy kis kedvcsinálót, de majd csak akkor fogják formálisan, mindenki számára bemutatni a játékot, ha arra az id Software készen áll.

„Nézd, nem akartuk azt, hogy kikerüljön egy videó, amit aztán a rajongók darabokra cincálhatnak és képkockáról képkockára kiemeletezhetnek, megemészthetnek -- ilyet nem szoktunk csinálni, mielőtt a játék bemutatható állapotba nem kerülne, mert nem akarunk az ebből fakadó következményekkel foglalkozni.” -- magyarázta Hines az id gondolatmenetét.

A hivatalos bemutató várhatón csak 2015-ben lesz, így ne számítsunk arra, hogy bármit is látunk a játékból idén, illetve ez előrevetíti azt, hogy a Wolfenstein: The New Order előrendelőinek felkínált bétakulcs is csak jövőre lesz beváltható. Hosszú lesz a várakozás...

doom-reboot.jpg