A minap frissül a Doom bétatesztelésének gyakran ismételt kérdések szekciója, s itt megtudtuk, hogy a várva várt címet a megjelenés előtt csak PC, Xbox One és PS4 platformon próbálhatjuk ki, ami egyrészt felveti, hogy a játék csak új generációs konzolokra íródott, másrészt pedig így kissé furcsa a Wolfenstein: The New Order előrendelői akciója.

Mint azt már tudjuk, a Wolfenstein: The New Order előrendelői belépést nyernek a Doom bétatesztelésébe, de most kiderült az is, hogy aki Xbox 360-ra vagy PS3-ra foglalja le a játékot, az nem kap kulcsot arra a platformra, amire a játékot megvette, csak az új generációs gépre. Ha tehát valaki csak a Doom bétára pályázik, az szerezzen be egy PS4-et vagy Xbox One, esetleg egy PC-t, máskülönben ugyanis haszontalan lesz a kulcsa.

A GY.I.K.-ból továbbá megtudtuk azt is, hogy Xbox One konzolon a bétában való részvételhez Xbox Live Gold előfizetés is kell, míg PS4-en teljesen ingyenesen szórakozhatunk. A Bethesda közlése szerint ez a platform gazdájának döntése volt, így ne őket okoljuk.

doom-logo.jpg