• Az első frissítéssel a Doom Eternal megkapta Denuvo Anti-Cheatet
  • Ez rengeteg negatív reakciót váltott ki, ezért most kiveszik

Az előző héten megérkezett az első megjelenés utáni Doom Eternal frissítés, melynek volt egy erősen vitatott része: ez a Denuvo Anti-Cheat szoftver, amely a csalókat hivatott kiszűrni. A játékosoknak azonban nagyon nem tetszett ez a megoldás, a Steamet is elkezdték bombázni negatív értékelésekkel, így az id Software kénytelen visszavonulót fújni: bejelentették, hogy a következő frissítéssel kiveszik az anti-cheat technológiát.

doom-eternal-a-jatekosok-felhaborodasa-miatt-eltavolitjak-a-denuvot.jpg

Az egyik fő problémát az okozta a játékosok számára, hogy a Doom Eternal azoktól is megköveteli a szoftver használatát, akik csak az egyszemélyes kampánnyal szeretnének játszani.

"A legjobb szándékaink ellenére a játékosok visszajelzései után egyértelművé vált, hogy újra kell gondolnunk az anti-cheat integrációt. Emiatt a következő PC-s frissítésben el fogjuk távolítani az anti-cheat technológiát. Ami a jövőt illeti: a minimum, amit meg kell fontolnunk, hogy azoknak, akik csak a kampánnyal szeretnének játszani, megadjuk a lehetőséget az anti-cheat szoftver mellőzésére" - olvasható Marty Stratton executive producer bejegyzésében.

Egyelőre tehát csak annyi biztos, hogy a Denuvo csalásellenes szoftverét hamarosan eltávolítják, de hogy mi lesz az alternatív megoldás, azt egyelőre még nem tudni.