A hónap végén, egészen pontosan március 31-én elrajtol a Doom zárt bétatesztje PC-n, valamint PS4 és Xbox One konzolokon, a Bethesda pedig egy friss videóban adott ízelítőt abból, hogy milyen csatatereken vehetjük fel majd a harcot a többi online játékossal.

Igaz, a legendás sorozat új epizódjában feltűnő kilenc multiplayer térképből mindössze négyet vehetünk szemügyre a videón, de a Bethesda a többi pályáról is elárult néhány információt. A hadszínterek közös vonása, hogy mindegyik a pokolbéli teremtményekkel megszállt marsi UAC létesítményben kapott helyet, és úgy alakították ki őket, hogy az akció brutális gyorsaságú legyen rajtuk, vagyis a játékosoknak folyamatos mozgásban kell maradniuk, ha túl akarnak élni.

Bár hangulatra talán nem különböznek annyira egymástól az egyes térképek, a fejlesztők ígérete szerint minden egyes helyszín rendelkezik titkos részletekkel, a rajtuk található extrák (lávafolyam, felszedhető cuccok stb.) pedig pillanatok alatt megfordíthatják a küzdelem mentét. Vegyük is számba, hogy mire számíthatunk a különböző pályákon!

  • Excavation: Kisméretű UAC bányászati állomás, amin ajánlatos odafigyelni a hatalmas kőfejtő gépezetre.
  • Infernal: Közepes méretű pokolbéli térkép, rengeteg kiszögeléssel és szakadékkal súlyosbítva, a teleportáló pontok azonban megkönnyíthetik dolgunkat.
  • Chasm: Ezen a masszív méretű, dermesztő hangulatú pályán a Marson található jégsapka alá merészkedhetünk.
  • Disposal: Kicsi, ám annál veszélyesebb pálya, ugyanis itt a UAC kutatólaborjainak melléktermékeit feldolgozó és eltüntető létesítményében lövöldözhetünk, ami nem meglepő módon csak úgy sugárzik a radioaktív szeméttől.
  • Helix: A Clan Arena játékmódra kiválóan alkalmas térképen a démonokon végzett kísérleteknek helyt adó termekbe és a fegyverfejlesztő labor szobáiba léphetünk be.
  • Perdition: A Doom egyik legkeményebb, szadista pályája, mely az elkárhozott lelkek agonizáló nyöszörgésétől hangos.
  • Sacrilegious: A Pokol egyik meghasadt szegletében lövöldözhetünk itt, ahol meglepően tágas és jól belátható terep fogadja a játékosokat, akik így még gyorsabban halálozhatnak el, ha nem figyelnek eléggé.
  • Heatwave: A UAC létesítmény csillogó nagytermeit gyorsan emberi- és démonvér áztatta harctérré változtathatjuk ezen a térképen.
  • Beneath: Mielőtt a Földre sugározódnának a Pokol energiái a Beneath térkép szimmetrikus és barlangokkal teli helyszínein koncentrálódnak, így kemény küzdelemre számíthat mindenki, aki ide belép.
Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Bethesda azt is elárulta egy a blogján közzétett posztban, hogy a teleportáló készülékeket nem csak az emberek, hanem a démonok is használatba vehetik, ám a lövedékeink nem utaznak a térben, vagyis felesleges egy rakétavetővel utánalőni valakinek, aki éppen egy másik helyszínen manifesztálódik. A magasabb helyekre „trambulinok” segítségével juthatunk fel, ugyanakkor mindig figyelnünk kell a robbanó, illetőleg radioaktív löttyöt rejtő hordókra, amik komoly sérüléseket okozhatnak. Azt sem árt észben tartani, hogy a tűz, a radioaktív nyálka, és a plazma csak az emberekre nézve veszélyes, a démonok mindháromra immunisak, nem úgy, mint a bugyogó láva és a mély szakadékok, amik természetesen mindenki számára azonnali halált jelentenek.