• Hollandiában illegálisnak tekintenek bizonyos lootboxokat
  • Pár játéknak meg kell változtatni a rendszerét
  • A Dota 2-ben az előtt látszanak a tárgyak, mielőtt kinyitnánk a dobozt

Teljesen új, és egyedi feature-t kapott a Dota 2 Hollandiában. Az ottani játékosok mostantól az előtt láthatják, melyik tárgyat/ szettet fogják megkapni egy treasure kinyitásakor, mielőtt megpörgetnék a képzeletbeli kereket.

A változtatásra azért volt szükség, mert egy korábbi vizsgálat folyamán az ellenőrzést vezető szakemberek úgy találták, hogy számos online játék lootbox rendszere sérti a szerencsejátékokról hozott törvényt. A lootbox rendszer megváltoztatását a holland kormány írta elő, és 1 hónapos határidőt adott azoknak a cégeknek, akiknek a játékai felkerültek a listájukra.

A változásról hivatalos közlemény nem készült, a hír Redditen ütötte fel a fejét, ahova egy holland játékos egy screenshotot feltöltve demonstrálta, hogyan működik az új mechanika. A The International 8-ra, illetve más alkalmakra kiadott treasure-ök alatti szövegdobozban látható írás arra enged következtetni, hogy abban az esetben, ha más országok is a lootboxok tiltása mellett döntenek, (például Belgium esetében), akkor ott is implementálják ezt a megoldást.

iuhuhb6pi2c11.jpg