• A játékosoknak mindössze 27%-a tudja, mi az a lootbox
  • Ráadásul a legtöbbjüknek markáns véleménye sincs a jelenséggel kapcsolatban
  • Legalábbis ez derült ki a GameTrack legújabb felméréséből
  • A felmérésben az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Spanyolország vett részt

A lootboxok az elmúlt évben kerültek igazán reflektorfénybe a Star Wars Battlefront 2 körül kirobbant botránynak hála, az ügy azóta pedig már a kormányzatokhoz is eljutott. Az illetékes hatóságok a világ minden táján azt vizsgálják, vajon szerencsejátéknak számít-e a lootbox, azonban úgy tűnik, hogy magukat a játékosokat már egyáltalán nem mozgatja meg ez a téma, legalábbis erre utal a GameTrack legújabb felmérése.

star-wars-battlefront-ii-loot-crate.jpg

A felmérés során az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban kérdeztek meg játékosokat, mi a véleményük a jelenségről, az eredmények alapján pedig a többségnek nincs markáns álláspontja a lootboxokkal kapcsolatban. A megkérdezettek 27%-a tudta azt, hogy mi az a lootbox, míg azzal az állítással, hogy ezek a ládák javítják a játékélményt 18% egyetértett, 23% nem értett egyet, 58% pedig nem tudott állást foglalni.

A megkérdezettek 15%-a azt mondta, a lootboxok pozitív hatással vannak a játékiparra, 25%-a ezzel ellentétesen látja a kérdést, 59%-ának pedig nem volt véleménye a kérdésről.  Azzal a kijelentéssel, hogy a lootboxok segítenek sikereket elérni egy játékban 24% egyetértett, 20% nem értett egyet, 56% pedig nem tudott állást foglalni.

overwatch-loot-box-02.jpg