• Mike Gallagher szerint néhány kormány túlreagálja a loot box kérdést
  • Ő úgy látja, ez nem lehet szerencsejáték, hiszen a jutalmakat nem lehet a játékban pénzzé tenni
  • Szerinte a kétes megoldásokat alkalmazó fejlesztőket a piac is megbünteti

A loot boxok miatti vita még tavaly erősödött fel úgy igazán a Star Wars Battlefield 2 körül kirobbant botrány miatt. Azóta már nem egy kormány vagy politikus fogalmazott meg igen sarkalatos véleményt a témával kapcsolatban, legutóbb például a belgák döntöttek úgy, hogy a CS:GO, az Overwatch és a FIFA 18 loot boxai törvényt sértenek és szerencsejátéknak tekinthetők.

mike-gallagher-esa.jpg

Nem ért egyet ezzel azonban az ESA elnöke, Mike Gallagher, aki egy előadása során kifejtette, hogy szerinte néhány kormány nagyon túlreagálja a kérdést. Szerinte a loot boxok lehetőséget adnak a fejlesztőknek, hogy gyorsan reagálhassanak az ipar változásaira, valamint kifejtette azt is, hogy ezek a dobozok nem számíthatnak szerencsejátéknak, hiszen a bennük lapuló tárgyakból nem lehet azonnal, a játékon belül pénzhez jutni.

Gallagher véleménye szerint nincs szükség a kormányok beavatkozására, ugyanis a piac ezen a téren önszabályzó, és megbünteti a kétes praktikákat folytató fejlesztőket és kiadókat. Épp ezért üdvözítő példaként hozta fel az amerikai ESRB és az új-zélandi illetékesek döntését, ezek a szervezetek ugyanis azon az állásponton vannak, hogy a loot boxok nem tekinthetők szerencsejátéknak.

loot-box.jpg