A Belga Szerencsejáték Bizottság még április végén jelentette be, hogy a FIFA 18-ban, az Overwatch‑ban és a CS:GO-ban található lootboxok kimerítik a szerencsejáték fogalmát. Szerintük ahhoz, hogy ilyesmi előfordulhasson, a következő feltételeknek kell teljesülnie: A játékosnak pénzt (vagy egyéb javakat, például virtuális valutát) kell kockáztatnia, a lootbox tartalma valamiféle nyereséget vagy veszteséget kellett jelentsen a játékosnak, és a lootboxból kapható tárgyaknak különböző esélyekkel kellett előkerülniük a ládából.

fifa-18-ronaldo-opening.jpg

Most viszont megszólalt az ügyben az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson is, aki kifejtette, hogy szerinte a FIFA 18 Ultimate Team módja, vagy a játékban található lootboxok nem merítik ki a szerencsejáték fogalmát. Wilson azzal érvelt, hogy a játékosok itt garantáltan kapnak valamit, ráadásul arra semmilyen lehetőségük nincs, hogy a nyereményüket valódi pénzzé tegyék. Ennek ellenére jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy ha az EA nem változtat a rendszerén, akár 1,6 millió euróra is megbüntethetik.

Érdekesség, hogy nem csak a belgák találtak kivetnivalót a lootboxokban. A hollandok is nemrég jelentették be, hogy négy játék is megszegi az ország törvényeit, de hogy melyik ez a négy, azt egyelőre nem árulták el.

andrew-wilson-alt.jpg