• Majorök mellett lesznek Minorok is
  • Mostantól az események a Valve hatáskörén kívül lesznek megszervezve
  • Bevezetésre kerül a pontgyűjtő rendszer
  • TI 8-ra a Majorök és a Minorok alatt szerzett pontokkal lehet kvalifikálni
  • Megmarad az átigazolási szezon

Ahogy CS:GO-nál ugyanúgy Dotában is bevezetésre kerül a Major + Minor rendszer. Lényegében a kettő nem tér el egymástól: egy globális eventet kell elképzelni, ahol a versenyzők nem csupán a kiírt pénzösszegekért mérkőznek meg, de pontokat is gyűjtenek.

A pontszerzés a következőképpen néz ki. Minél jobb helyen végzel egy Minoron vagy egy Majorön annál több pontot kapsz. A megszerzett pontokkal lehet a jövőévi TI8-ra kvalifikálni és nem kell a Valve szubjektív meghívólistájára várni.

Ahhoz, hogy utat törjenek az új tehetségeknek egy csapat pontjainak összegét a 3 legtöbb pontot gyűjtő játékosa adja. Tehát ha Matumbaman 12, Kuroky 7, Miracle 13, GH 6 és MinD_ContRoL 10 pontot gyűjt össze, akkor a Liquid 35 ponttal zár.

A kvalifikációs pontok (QP) azonban nincsenek rosterhez kötve. Átigazoláskor a megszerzett QP-d hozzáadódik az új csapatod egyenlegéhez, ezzel segítve az új tehetségek elhelyezkedését. A szabadmozgási és átigazolási szezon változatlanul megmarad.

Továbbá a Minorok és Majorök szervezését egy az egyben átruházza a Valve és mostantól nem lesz beleszólásuk az események lebonyolításába, csupán a dátumokat fogják felügyelni, hogy ne ütközzenek más versenyekkel. Minden egyes rendezvényt egy 3. cég fog megszervezni, mint amilyen az ESL vagy a PGL. Ezek a külső vállalkozások fogják biztosítani a nyereményalapot is, amelynek minimum összege Major esetén 500 000 USD, míg Minor esetében 150 000 USD. Mindezek mellé a Valve hozzájárulásul ad 500 000 USD-t egy Major szervezéséhez és 150 000-at egy Minoréhoz. Minél több pénzért megy a harc annál több QP-t lehet összeszedni, illetve a TI közeledésével egyaránt nőnek a tétek.

Ezen felül a megszokott rendben fog zajlani: a tornák előtt lesz egy kötelező kvalifikációs időszak, amelynek minden régióban le kell zajlania. Ezt követően pedig LAN-on fog végbemenni a fő esemény.

minor-major-dota.png