Tudom, mit gondoltok: ránéztek a videóra YouTube-on, kiszúrjátok, hogy november 3-án töltötték fel, ránéztek a naptárra, észreveszitek, hogy ma 12. van, és már nyomultok is a kommentek közé, hogy véres szájjal emlegessétek a felmenőimet, mondván, hogy elkéstem. Mentségemre szóljon, máshol nem találkoztam ezzel a videóval, de Wilson kolléga, aki híres éles szeméről (szerintem a szemüveg, amit hord, valamilyen internet-átlátó szuperképességgel ruházza fel), ma felhívta rá a figyelmemet, én meg, mivel jó fej vagyok, megosztom veletek. A finn Digiexpo 2013-on kint volt a Dragon Age: Inquisiton is, egy jótét lélek pedig lekamerázta a fél óra hosszú gameplay-bemutatót, amit ráadásul a fejlesztők saját kommentárral kísértek. Íme.

Akik nem értik a szöveget, azoknak álljon itt pár fontos és érdekes infó. A videón szereplő helyszín Crestwood, ami akkora, mint a Dragon Age 2 teljes bejárható világa, és közel sem a legnagyobb szabadon átszelhető terület a játékban. Crestwoodban egy azonos nevű kisváros is megbújik, amit a Veszedelem szinte egyáltalán nem érintett, szóval mondhatni biztonságos. A Dragon Age: Inquisitonben azért látogatunk el ide, mert itt alapították az inkvizíciót, ergo a történet szempontjából fontos helyszínről van szó.

A videóban láthatók hadihajók, meghozott, majd visszavont döntések, harcok és persze egy dungeon -- igen, elég tartalmas anyag ahhoz képest, hogy a Dragon Age: Inquisition csak valamikor egy év múlva kerül boltokba. Megtudjuk a videóból továbbá, hogy az ellenfelek nem igazodnak a játékos szintjéhez, visszaidézve az újkori TES-epizódok előtti, kicsit keményvonalasabb időket. A Dragon Age: Inquisition PC-re, Xbox 360-ra, PS3, PS4-re és Xbox One-ra is megjelenik, igaz, a jelengenerációs gépekre szánt változatot eddig nem mutatta be az EA.