Február 25-én az Interceptor Entertainment és a 3D Realms formálisan is bejelenti a Duke Nukem: Mass Destruction című játékot. A programról hivatalos forrásból még semmit sem tudunk, de nagyon úgy tűnik, hogy egy felülnézetes akció-szerepjátékot kapunk PC-re és PS-re.

Az információk a játék Facebook oldalán jelentek meg egy földönkívüli faj idegen írásába kódolva, ám a rajongók ezt gyorsan lefordították, s nem csak a műfaj derült ki, hanem az is, hogy egy új ellenféllel nézünk majd szembe.

Ennek neve kyrr, amely régen egy békés, barátságos nép volt, de egy rejtélyes erő tönkretette szülőbolygójukat, szinte lakhatatlanná téve azt. A kopár, sivatagos és egyáltalán nem barátságos planétán csak az élhetett túl, aki tudott alkalmazkodni, s a kyrr bizony alkalmazkodott. Fejlett tudásukat felhasználva masszív, acél- és izomkolosszusokká váltak a lakók, s hódító útra indultak a kyrronite nevű, pusztító anyaggal, melynek ereje elmondhatatlan nagyságú, ám ez egyúttal a gyengeségük is. A kyrr faj legfontosabb nyersanyaga ugyanis a kyrronite, ami csak a saját bolygójukon található meg, így a haldokló égitesttől nem tudnak szabadulni, s nem is érhetett el messze a hadigépezet -- ám egy ugyancsak ismeretlen erő szárnyakat adott a monstrumoknak, s most már terjeszkedhetnek.

A játékban velük vesszük majd fel a harcot, mégpedig teljesen új fegyverekkel, és a sorozat történetében először fejlesztési fán keresztül csiszolható képességekkel, melyek így együtt új módokat adnak a jó öreg Duke-nak, hogy szétrúgjon pár idegen hátsót -- legalábbis ezt fordították a rajongók. A teljes igazságra még egy kicsit várnunk kell.

duke-nuke-mass-destruction-teaser.jpg