Legalábbis Tymon Smektala szerint, aki nem igazán szereti, ha játékukat úton-útfélen összehasonlítgatják más alkotásokkal, olyanokkal, mint például a Mirror's Edge. Az Ausgamers oldalán elmondta, hogy érthető a hasonló elemek felfedezése, de szerinte vétek lenne, ha csak annyit tudnának a rajongók a játékukról, hogy "tudjátok, az olyan, mint a Mirror's Edge".

"Azt hiszem elég lusta dolog ilyet mondani. Ha ránéz az ember, azt látja, hogy zombik vannak benne, közelharcra alapoz, ezért olyan, mint a Dead Island. Aztán ránéz újra, észreveszi a mozgást, a free-running aspektusait a dolognak, és akkor azt mondja: ez tisztára Mirror's Edge" mondta az interjúban Smektala.

"Persze ez rendben van, hiszen ezzel elég jól körülírjuk a Dying Lightot, de személy szerint én nem kedvelem ezt a fajta összehasonlítgatást, mert a látottak alapján csak nagyon kis szelete mutatkozik meg."

"A Dying Light demójában, és az egész játékban is, nem vagy korlátok közé szorítva. Bármilyen útvonalon eljuthatsz egyik pontból a másikba, ha úgy érzed, hogy az számodra tökéletes irány."

Az biztos, hogy nekünk a várólistánk tetején helyezkedik el a Dying Light. Láttuk a 12 perces bemutatót, megnéztük az új trailert, amiben a fények és a megvilágítás kerül középpontba, azóta pedig folyamatosan vágjuk a centik a megjelenésig. Ja hogy még azt sem tudjuk, hogy az mikor lesz? Nos, remélhetőleg jövő tavasszal. Vagy nyáron. Reméljük, hogy még tél előtt!