A zombikkal kapcsolatban szinte mindent láttunk már, olyan programot azonban talán még nem, ami a nyílt világot, az éj/nappal ciklust és a szabadfutást keveri össze egy érdekes, s kétségtelenül nem szokványos koktélba. Ez a Dying Light, a Techland legújabb zombis programja, mely habár ránézésre szakasztott olyan, mint az eddigi alkotásaik, az új lehetőségek miatt mégis van okunk izgatottnak lenni.

A karantén alá zárt város mindenféle veszélyeket rejt, mind a halottak, mind pedig a még élők részéről, és akkor azt még nem is mondtuk, hogy éjjel minden veszélyesebb, hiszen ekkor jönnek elő a bevadult bestiák, akik ellen csak kevés esélyünk van. Ügyesnek kell tehát lennünk, s nap közben szorgalmasan gyűjtögetni a fegyverkészítéshez szükséges nyersanyagokat, ha túl akarunk élni, s szeretnék látni a játék végét.

Az alábbi gameplay videó 12 percen át mutatja be nekünk, milyen a hősünk egy átlagos napja, s érdemes megjegyezni, hogy habár még csak a pre-alfa változatnál tartanak a fejlesztők, már most egyszerűen lenyűgözően néz ki a 2014-ben PC, Xbox One, PS4, Xbox 360 és PS3 platformra megjelenő Dying Light.

Dying Light -- Megjelenés: 2014 -- Gépigény: nem ismert