Meg tudom érteni azokat, akiknek már a könyökén jönnek ki a zombis játékok, hiszen valóban tele van már velük a padlás, s mozdulni sem lehet -- a fenntartásainkat most azonban tegyük félre egy kicsit, ugyanis a Techland egy újító ötlettel állt elő, olyannal, ami új életet hozhat ebbe a megfáradt zsánerbe.

A Warner Bros. Interactive Entertainment ma mutatta meg a nagyvilágnak a Dead Island-játékokat jegyző Techland (a Dead Island: Riptide a múlt hónapban jelent meg) következő programját, ami ugyan nem távolodik el attól, amihez a lengyel fejlesztők értenek, de mégis érdekesnek tűnik -- legalábbis az első olvasat alapján. A Dying Light alapkoncepciója az, hogy parkour-mozdulatok segítségével kell megmenekülnünk a gyilkos zombik hadától, melyek a napszak függvényében másképpen viselkednek: nappal lomhábbak, könnyebben kijátszhatók, így ekkor kell felszerelést gyűjtenünk, illetve begyakorolni a mozdulatokat, míg este az élőhalottak megvadulnak, agresszívvá válnak, valamint megjelennek a különleges ragadozók is, amik szintén csak ránk pályáznak.

Maga a játék egyébként illeszkedik a stúdió korábbi alkotásai által meghatározott profilba, vagyis itt is egy egzotikus, ezúttal urbánus helyszínen találjuk magunkat, minimális felszereléssel és nyersanyaggal, de ahogy felfedezzük az óriási, dinamikus térséget, úgy találunk a számunkra hasznos anyagokat. Ezekből -- akárcsak a Dead Islandben -- fegyvereket eszkábálhatunk, amik jól jönnek majd a nappali, de legfőképpen az esti összecsapások során, ahol minden tudásunkat latba kell vetnünk, ha túl akarjuk élni ezt az egész kalandot. Természetesen a karakterünk az utunk során fejlődik, új képességekre tesz szert, s úgy összességében talpraesettebb túlélővé válik, akinek már nem kell tartania az egyszerű csoszogó hulláktól. Azt hiszem, azt már mondanom sem kell, hogy minden összecsapás belső nézetből zajlik, a srácok pedig nem fogták vissza magukat, ha roncsolódó fejekről vagy a vér modellezéséről volt szó.

A Dying Light valamikor 2014-ben jelenik meg PC-re, Xbox One-ra, és PlayStation 4-re, illetve a jelenlegi generációs konzolokra, vagyis az Xbox 360-ra és a PlayStation 3-ra.

Dying Light -- Megjelenés: 2014 -- Gépigény: nem ismert