Az eredeti Dragon Age egy remek kis szerepjáték volt, ám a keményvonalas rajongók szerint ennek még az emlékét is bemocskolta a bugos, csúnya és összességében rossz második rész. Így hát a játékosok nem túl bizakodva várják a folytatást, amellyel kapcsolatban a kiadó az ilyenkor szokásos dolgokat ígéri, miszerint nagyobb, jobb és összetettebb lesz az elődnél, ráadásul ezúttal oda is figyeltek a rajongók kéréseire.

A BioWare nem titkoltan sok időt fordított arra, hogy alaposan szétnézzen a közösségben, felmérve azt, hogy mi lenne a legjobb megközelítés, mert hát be kell látni, a csapat már nem az a cég, amit pár évvel ezelőtt megszerettünk. A Dragon Age II, illetve legutóbb a Mass Effect 3 után sokan elpártoltak tőlük, amit persze igyekeznek odafigyeléssel és nyitottsággal a visszájára fordítani, újra magukhoz csábítva az embereket.

Hogy ez mennyire lesz sikeres az még kérdéses, ugyanis a Dragon Age 3: Inquisitionből még csak vajmi keveset láttunk. Annyit tudunk biztosan, hogy egy nyílt világú szerepjáték lesz, amely, ha minden jól megy, akkor 2014 őszén megjelenik személyi számítógépekre, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One és PlayStation 4 konzolokra. Messze vagyunk tehát a megjelenéstől, de legalább már van egy kedvcsináló videó, mely a játék motorjával készült, vagyis nagyjából ilyen lesz a végleges termék is.

Dragon Age 3: Inquisition -- Megjelenés 2014 Q3 -- Gépigény: nem ismert