Bár az újabb konzolháború még csak most indul, azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy a Sony kilométerekkel elhúzott a Microsoft mellett. Rengeteg exkluzív játék, elképesztő látvány, online DRM nélkül, de a használt játékok teljes körű támogatásával -- ezt láttuk ma az E3-on a Sonytól!

A jó hírek

Kezdjük rögtön a legjobb hírekkel! A PlayStation 4 Európában 399 eurós áron lesz kapható, megjelenésére az ünnep környékén lehet számítani. A gép támogatja a használt játékokat, az égvilágon semmit nem kell tennünk azért, hogy kölcsönkapott vagy olcsóbban vett programokkal is szórakozhassunk. Sőt, az internetre sem muszáj felcsatlakoznunk, a PlayStation 4 offline is teljes élményt nyújt. Ez az Xbox One után önmagában megér egy ujjongást, de szerencsére a japán gyártó nem állt meg itt, hanem remek játékkínálattal lökte tovább a szekeret. Maga a gép egyébként nem néz ki rosszul, bár a Microsoft konzoljához hasonlóan ez is inkább szögletes, mint finoman elegáns.

PlayStation 4

PlayStation 3 és PlayStation Vita

Na, most hogy végre mindenki kiörömködte magát, lássuk, mit kapunk a jelenlegi konzolokra! A PS Vitát még most is nyomja a Sony, a bukdácsoló kézi konzolra 85 játék készül éppen, köztük olyan alkotások, mint a Batman: Arkham Origins, a Counterspy, a Doki Doki Universe, a KillZone: Mercenary, vagy a Tearaway. Jön továbbá az első két God of War HD válozata, a Final Fantasy X és X-2 HD, a Flower, a Dead Nation, sőt, a The Walking Dead: The Game is tiszteletét teszi. És ha már itt tartunk: bejelentették a már napok óta pletykált 400 days című új epizódot, mely szintén kapható lesz Vitán, egy bundle részeként.

Ami a PS3-at illeti, kaptunk új The Last of Us trailert, megcsodálhattuk a zseniálisan kreatívnak ígérkező The Puppeteert, és a Gran Turismo 6 is megcsillogtatta a konzol oroszlánkörmeit. Ez azonban még mind semmi az új Beyond: Two Souls videóhoz képest, melyben azt láthatjuk, ahogy az Ellen Page által megformált főszereplő a hadsereg kötelékében kap különleges kiképzést, hogy aztán egyes egyedül induljon neki egy közel-keleti küldetésnek, melynek célja egy helyi hadúr meggyilkolása. Amikor David Cage azt mondta, hogy a Beyondban nem lesznek QTE-k, kinevettük, holott most egy teljesen dinamikus akciójátékot láttunk, lopakodással és közvetlen harccal, lövöldözéssel. A PS3-as bemutatókat egy Batman: Arkham Origins videó koronázta meg, amiből többek között azt is megtudtuk, hogy 50 millió dollárért még a Denevérember bőrére sem kockázatos pályázni.

A Sony persze az év legfontosabb játékából is szeretne magának egy darabot: Amerikában kapható lesz egy Grand Theft Auto 5 PS3 csomag, benne egy exkluzív GTA 5-ös headsettel, összesen 299 dollárért. 2013-ban egyébként 300 játék lát még napvilágot a Sony gépére.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!