A Berlinben dolgozó Yager, amelynek legutóbb a Spec Ops: The Line című játékot köszönhettük, egy új programon dolgozik. Erről a korábbi kis hírfoszlányoknak köszönhetően annyit megtudtunk, hogy az Unreal Engine 4-et használja, s egy teljesen új szellemi tulajdon lesz, most pedig végre az is kiderült, hogy pontosan mi ez.

A Yager és a kiadói teendőket ellátó Grey Box ma jelentette be a Dreadnought névre keresztelt programot, ami nem más, mint egy multiplayer űrszimulátor -- alapos váltás Dubai után, az egyszer biztos. A főszerepben játékosként egy zsoldost alakítunk, de nem akármilyen szabadúszó katonát, hanem egy hajókapitányt, aki egy gigászi űrhajó kormánya mögül igyekszik minél jobban meggazdagodni a káosz uralta galaxisban.

A multiplayer összecsapások során az lesz a feladatunk, hogy a hajónk egyes részeinek menedzselésével győzelemre vezessük a legénységünket, az ellenfeleink pedig természetesen hasonló méretekkel rendelkező csatahajók lesznek, ráadásul ezeket nem a gép irányítja, így felköthetjük majd a gatyánkat.

A Yager ennél jobban nem részletezte az új játékát, így az még nyitott kérdés, hogy milyen üzleti modell mellett döntöttek, bár nemrég volt egy pletyka arról, hogy egy free-to-play címben gondolkodnak, s az, amit a Dreadnought ígér, ebbe beleértve a hajók testreszabhatóságát, adja magát egy ilyenfajta pénzszerzési módhoz. Megjelenési dátum egyébként még nincs, de jövő tavasszal nyílt bétateszt indul, szóval még messze a kilövés.