Kodzsima Hideo a Eurogamernek adott interjújában emlegette, hogy a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain kétszázszor nagyobb bejárható területtel bír majd a nemrég megjelent Ground Zeroeshoz képest. Bár az ominózus interjú még márciusban volt, és ezért sokan csak nagyotmondásnak vélték, az E3 2014-re való felkészülés idején Kodzsima megerősítette a méretbeli skálát, sőt, mutatott egy térképet, ami az összes eddigi MGS-epizód arányait mutatja a Metal Gear Souls 5: The Phantom Pain teljes játékvilágához viszonyítva. Hát nem semmi.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain térkép

Ez azonban még nem minden. Kodzsima egy rövid gameplay-videót is közzétett a Metal Gear Solid 5: The Phantom Painről, amin ő maga játszik a program PS4-es változatával (a Sony gépe Kodzsima személyes kedvence). Bár semmi forradalmi vagy szokatlan nem történik az alig több mint egy perc hosszúságú felvételen, a rajongóknak mégis érdemes kattintaniuk egyet, mert nosztalgikus öröm fogja elönteni a lelküket (a videó indexképe masszívan árulkodik ennek okáról).

A Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain az E3-on is kint lesz tehát, látunk majd egy hosszabb trailert is, és talán kiderül, hogy tényleg 2015-re csúszik-e a játék premierje, mint ahogy azt nemrég pletykálták. És talán végre többet tudunk majd mondani az esetleges PC-s változatról, amit Kodzsima nagyon szeretne elkészíteni.