• Nem lesz kompatibilis korábbi generációs játékokkal a PS4
  • Kevesen használják ezt a lehetőséget PS3-on
  • Inkább a szoftveres fejlesztésekre koncentrálnak

Az Xbox One visszafelé kompatibilitásának bejelentése sokakban hagyott kérdéseket. Köztük volt az is, hogy miként reagál erre a nagy rivális, a Sony. Ma a PlayStation európai részlegének feje, Jim Ryan számolt be arról, hogy mik az anyacég tervei a jövőre nézve és a Microsoft bejelentésével kapcsolatban is tette egy pár megjegyzést.

„Teljesen legitim és logikus megközelítés (a visszafele kompatibilitás meglépése), ha azt szeretnék, hogy a 360 tulajok Xbox One-ra váltsanak. Azonban maguk sem tudják, merre szeretnének haladni és úgy vélem lesz még néhány érdekes fordulat a kérdést illetően. Majd meglátjuk, hogyan alakul. (…) Van tapasztalatunk a visszafele kompatibilitást illetően. A legkorábbi PS3 modell támogatta a PS2-es játékokat, azonban amennyire sokan kérik olyan kevesen élnek a lehetőséggel.”

A Sony inkább a szoftveres fejlesztésekben gondolkozik, mint amilyen a PlayStation Now, SharePlay és társai. Erre a terepre fektetik a hangsúlyt, ezért a közeljövőben biztosan nem követik a Microsoft példáját.

e3-2015-sony.jpg