Majdnem pont egy éve már annak, hogy megjelent a Fallout Shelter, a jól ismert sorozat mellékága, amiben a saját kis, posztapokaliptikus óvóhelyünk menedzselése a feladatunk. A játék, talán nem meglepő módon, nagy sikernek bizonyult, nem kis részben annak, hogy újabb és újabb frissítésekkel látta el a cég, most azonban egy minden eddiginél nagyobb ráncfelvarrás érkezik.

A Bethesda a júliusban esedékes 1.6 frissítéssel küldetéseket hoz, amelyek során összeállíthatunk egy-egy ütőképesnek gondolt csapatot, és bevehetjük az óvóhelyen kívül húzódó veszélyes világot, értékes loot reményében, de csak óvatosan, az atombombák által felperzselt vidék tele van veszélyekkel, portyáink során pedig garantáltan bele fogunk futó az új ellenségek egyikébe.

Szerencsére a frissítés kiterjesztett harcrendszert is hoz, így hatékonyabban vehetjük fel a küzdelmet a mutálódott rusnyaságok vagy az elvadult fajtársainkkal szemben. Ha persze nagyon elfajulna a helyzet, egy frissítő Nuka-Cola Quantummal azonnal visszahívhatjuk csapatunkat…

fallout-shelter-combat.jpg

Az elmúlt egy évben több mint 50 millióan töltötték le az ingyenes alkalmazást, és habár ez több, mint az összes többi Fallout játék eladása összetéve, a játékosbázis méretét erősen lehatárolta az, hogy a Fallout Shelter csak iOS és Android készülékekre érhető el -- ez hamarosan változik.

Júliusban PC-re is megjelenik a Fallout Shelter, természetesen ingyenes letöltés formájában (Bethesda.neten lehet majd beszerezni) és az 1.6 frissítés tartalmaival karöltve.

Az E3 persze, nem csak ennyi Fallout-hírt hozott, a Bethesda ugyanis bemutatta a Fallout 4 következő három letölthető tartalmát. Ezekről bővebben itt olvashatsz.