A PC Gaming Show immár negyedjére szerepelt az E3 felhozatalában, és a szervezők nem is aprózták el az eseményt, hiszen több mint 30 játékot szerepeltettek a felhozatalukba, az indie alkotásoktól kezdve egészen a Just Cause 4-ig vagy a The Walking Dead utolsó évadáig. Cápaszimulátorok, bérgyilkosok, zombik és felfedezésre váró univerzumok: bemutatjuk, mi minden szerepelt a negyedik PC Gaming Show felhozatalában.

Talán az egyik legérdekesebb címnek a The Overkill’s Walking Dead mondható, mely egy új trailert kapott, valamint azt is megtudhattuk, hogy játékmenetében leginkább a PayDayhez és a Left 4 Deadhez fog hasonlítani. Szintén szerepelt a Telltale féle The Walking Dead utolsó évada, ahol megtudhattuk, hogy Clementine belefárad a vándorlásba, és letelepedni készül, azonban természetesen semmi sem alakul olyan egyszerűen, ahogy ő azt szeretné.

A konferenciák során már többször előkerült a Just Cause 4, és innen se hiányozhatott az Avalanche alkotása. Megcsodálhattuk megint a környezetet, illetve a környezeti hatásokat, valamint arra is felhívták a figyelmünket, hogy a videóban látható tornádó nem csak díszítőelem, hanem egy valóságos természeti jelenség, amivel mi magunk is elszórakozhatunk, ha akarunk. Felbukkant még a Crytek új játéka, a Hunt: Showdown is, igaz, ez csak egy rövid kis videót kapott.

Nem maradhattak ki a felhozatalból a battle royale játékok sem. A Mavericks: Proving Grounds pályáján például nem 100, hanem rögtön 1000 ellenféllel harcolhatunk majd, még a Hi-Rez által készített Realm Royale kasztokkal és felvehető képességekkel bolondítja meg a jól ismert battle royale receptet. Érdemes még megemlíteni a Rapture Rejects című játékot is, mely szintén a zsánerbe tartozik, és a népszerű Cyanide & Happiness világában játszódik, és a trailere csak úgy csöpög a képregényre is jellemző fekete humortól.

Kiderült továbbá az is, hogy a Sega PC-re is elhozza közismert és népszerű címeit, például a Yakuza Zerót, ami augusztus elején érkezik. Szintén láthattunk némi videót a frissen bejelentett Hitman 2-ből is, aminek hála most Miamiba látogathattunk el.

Szóba került a Warframe is, mely hamarosan megkapja a következő kiegészítőjét a The Sacrifice képében, mely egy cinematic quest lesz. A készítők mutattak ebből egy rövid kis kedvcsinálót a konferencia alatt, valamint azt is elárulták, hogy ez az epizód bizony választ ad majd néhány kérdésre, mely egy ideje már rágja a rajongók oldalát.

Érdemes lehet még megemlíteni a Tripwire csapatát, akik a Killing Floor 2 kapcsán látogattak ki a PC Gaming Showra. A játékba hamarosan visszatér a Summer Sideshow, ezúttal némi steampunk felhanggal, hiszen egy léghajóra látogathatunk el. Azonban a Tripwire nem csak ezt az egy címet hozta, hiszen innentől kezdve kiadóként is szeretnének működni. Ennek megfelelően felkarolták a Road Redemptiont, valamint egy egész érdekes alkotást, a Man Eatert. Ez utóbbi egy akció-szerepjáték, ahol egy turistaparadicsomban portyázó cápát alakíthatunk, különféle képességekkel és egyedi sztorival.

De más izgalmas címek is feltűntek a kínálatban. A Neo Cabban például az egyik utolsó emberi taxisofőrt alakítva kell nyomoznunk eltűnt barátunk után, míg a Forgotten Cityben egy föld alá süllyedt és elfelejtett város rejtélyét fejthetjük meg. A Satisfactory során a célunk egy hatalmas és automatizált gyárkomplexum felhúzása egy idegen bolygón, a Stormland pedig egy nyílt világú VR játék, ahol egy android kertésszel verekedhetjük végig magunkat az ellenséges robotokon.

Bemutatkozott továbbá a Don’t Starve Hamlet, a Team Hospital szellemi örököseként jegyzett Two Point Hospital, a Pokemon inspirálta Ublex, a Noita, ahol minden pixelnek a fizikája le lesz szimulálva, valamint az indie noir Night Call is. De kapott egy rövidebb trailert a Star Citizen, valamint vethettünk egy pillantást a H.P. Lovecraft művei által inspirált The Sunken Cityre is, ahogy a Jurassic World: Evolution és az Anno 1800 se maradhattak ki a felhozatalból.     

overkill-walking-dead-02.jpg