A Square Enix utoljára 2015-ben tartott önálló konferenciát az E3-on, és ha őszinték akarunk lenni, akkor ez a fajta távolmaradás most sem szakadt meg, hiszen élő műsorról aligha beszélhetünk. A Square mindössze annyit csinált, amit a Nintendo szokott: streamelt egy videót, amiben trailereket és játékmenet-anyagokat mutogatott, meg megszólalt néhány fejlesztő. Aztán ennyi. Hát nem egy Sony vagy Bethesda, na!

A videót Macuda Joszuke, a Square Enix elnöke nyitotta, aki elárulta, hogy a videóban a 2018-as évben megjelenő játékaikat mutatják be, illetve felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes az egész anyagot végignézni.

Ezt követte a Square „show” legcombosabb anyaga, a Shadow of the Tomb Raider, amit szerencsére mozgásban láthattunk. Lara laza sorozatgyilkossá érett a trilógia során. Késsel hidegvérrel öldököl, halálos csapdákat állít vagy éppen megmérgezi áldozatát, hogy az megkattanva lelője társát, majd belehaljon a méregbe. 

A lopakodás és a környezet kihasználása minden korábbi résznél fontosabb lesz a Shadow of the Tomb Raiderben, legalábbis a videók alapján.

Ezután rövidebb trailere-ek következtek. Ilyen volt az Under the Moonlight beharangozója, valamint a Monster Hunter World és a Final Fantasy 14 Online közös attrakcióját bemutató egy percet sem kitevő trailere.

Miután eme semmitmondó anyagok lementek, jött a Life is Strange-et jegyző Dontnod új ingyenes játéka, a The Awesome Adventure of Captain Spirit, amit már a Microsoft konferencián is mutogattak. A június 26-án érkező program a Life is Strange univerzumában fog játszódni, bár nem kapcsolódik szorosan ahhoz vagy folytatásához – ugyanakkor bővíti az univerzumot.

Eztán mutatkozott be a Dragon Quest 11 egy meglehetősen szokatlan, szerény véleményem szerint a képekhez ne is illő zenével megáldott trailerrel, ami ennek ellenére egész jó képest fest arról, mit várhatunk a játéktól.

A Dragon Quest 11-et a Platinum Games új játéka, a Babylon’s Fall követte, amely PC-re és PS4-re fog megjelenni valamikor 2019-ben. A trailer szokatlan látványvilágú, ugyanakkor nem túl informatív, így magáról a játékról semmit sem tudunk meg érdemben.

Ezután megerősítették azt, amit már korábban elújságoltak: Xbox One-ra is érkezik a Nier: Automata, ráadásul minden eddig kiadott DLC-t mellé csapnak.

A Switch-re bejelentett Octopath Traveler nyúlfarknyi trailere után jött egy újabb combosabb anyag, ami a Just Cause 4-et mutatta be. A videóból kiderült, hogy a játék Dél-Amerikában fekvő fiktív ország, Solisban fog játszani. A természet élő lesz, a táj pedig gyönyörű és halálos, hiszen hatalmas viharok, tornádók, homokviharok rendezhetik át a tájat, hála az új fizikának. A főellenfél egy bizonyos Gabriella lesz, aki a Black Hand nevű szervezetet vezeti. A játék december 4-én jelenik meg.

A Just Cause 4-et követően mutatta be a Square Enix az új játékát, a The Quiet Mant, ám a játékról nem tudtunk meg igazán semmit – a trailer alapján verekedős program lesz –, bővebb részleteket majd augusztusban árulnak el.

A Square streamjét végül a már korábban megmutatott Kingdom Hearth 3 trailer zárta.