Már kezdünk is! A Halo 4-gyel, legalábbis egy élőszereplős és látványos videóval.

Master Chief a képernyőn -- a grafika nagyon jól néz ki, ez már nem a régi, rozsdás Halo motor. Cortana is itt van, ahogy vártuk.



Hatalmas dzsungeles pálya, már most látható, hogy változik a HUD, Cortana a jobb felső sarokban az arcát is mutatja, miközben beszél hozzánk. Eddig még a Covenant az ellenség.

Újfajta, rovarszerű ellenfelek -- Cortana szerint robotok.

Új, Forerunner fegyver. Elég futurisztikus, jobban néz ki az eddigi modelleknél és jó erős is.

És ennyi... Cortana kicsit dühös lett a trailer végére. Tapsvihar.

A világ legnagyobb darabszámban eladott konzolja lett idén az Xbox 360, mondja el Don. Jó tudni. A mai nap csakis az Xbox 360-é -- tehát nem lesz nextgen, minő meglepetés.

Év végére a tabletekre és mobilokra is elér az Xbox-élmény.

A semmiből robban elő az új Splinter Cell! Már tudtuk, de azért jó látni.



A sztori ismét a terrorizmussal foglalkozik -- Sam feladata megállítani a terroristák feketelistás támadásait, mielőtt azok egyáltalán megtörténnének. A helyszín a Közel-Kelet. A játékélmény sokat örökölt a Convictionből, de nem baj, mi örülünk.

Sam közelharci technikája tovább finomodott: a játék jól mutat és eléggé dinamikus, de mivel kissé akciódúsabb is mint az eddigi részek, valószínűleg sokaknak baja lesz a tempóval. A közönség azért tapsol.

A Blacklistben van co-op, multi, minden ami kell. 2013.

EA Sports -- Andew Wilson. Madden NFL és FIFA Kinect-t-támogatással. Most mutatják be, meglátjuk, mit hoznak ki az ötletből.



Megvan, mit hoznak ki belőle: hangvezérléses rendszer a FIFA 13-ban. Jól működik, legalábbis a videó alapján. Több nyelven jön ősszel, persze csakis Xboxon lesz Kinect-támogatás.

Élő Madden prezentáció, hanggal irányítva. Nem rossz, bár idehaza minden bizonnyal csak kevés embert érdekel. Augusztus 28-án jön az USA-ban, és multiban is működik a hang.

Kinectes akciójáték varázslókkal... Fable: The Journey. Phil Spencer a színpadon.

Phil szerint a legjobb játékok jelentik az Xbox sikerének titkát. Tipikus marketingszöveg. Szerinte ez lesz az Xbox 360 legjobb éve.

Hoppá-hoppá! Gears of War!!!  Az alcíme Judgement és nagyon durván néz ki (bár lehet, hogy csak render-trailer). 2013-ban jelenik meg, exkluzív.



Most pedig a Forza repeszt. Gyönyörű mint mindig. Október 23-án jön, tehát még idén.

Az Xbox 360 új keresőjéről is szó van. A Bing ősztől képes a filmek műfaja között is keresni, hanggal -- érdekes lehetőség, de mivel nálunk se Netflix, se Hulu nincs, errefelé ez irreleváns. Mindenesetre 12 országban van Bing. Megduplázzák majd a műsorszolgáltatók számát is, belép a Nickelodeon, a Paramount és a Machinima -- utóbbi külön fáj nekünk, magyaroknak, mert itt is sokan imádják.

Ééééés igen, jön az NBA Xbox 360-ra! Ez az USA-ban nagy szó, ott milliók tapadnak a tévére minden egyes meccs alkalmával.

Ahogy az elemzők jósolták: a Microsoft célja a nappali teljes elfoglalása. Külön előzetese van az Xbox 360 sportadásainak. Nem semmi.

Xbox Music bejelentés: félmillió zeneszám lesz fent kezdetben, PC-re, tabletekre és mobilokra is jön. A Microsoft saját iTune-ja a Zune után?



És most a fitnesz jövője a Kinect segítségével.

A Nike sportrészlegének alelnöke a színpadon. Meglepő vendég egy játékokról szóló show-n, de ez már rég nem egy sima játékprezentáció, hanem a Microsoft családi jövőjének csillogtatása. "Ha van tested, atléta vagy." Klassz.

A Nike játéka... akarom mondani alkalmazása elég sokrétű, együttműködik a telefonokkal is.

Az Xbox Live fejese a színpadon. Xbox Smart Glass: egy tabletes stream-rendszer, mellyel az Xbox Live átlép a táblagépek és okostelefonok korába. A kézi eszközök folyamatosan közvetítik a tévén látott műsorokat, folytathatjuk őket, onnan, ahol abbamaradt a tévén, mi több, a gépek képesek külön hozzájuk írt extrákat bemutatni -- ilyen, hogy a Trónok harcát nézve a tablet tájékoztat róla, hogy épp hol vannak a szereplők a világban. Játékokkal is képes együttműködni, most épp a Halo 4 Waypoint applikációját nézhetjük akció közben.

Internet Explorer Xbox 360-on! Kinectes hangirányítás. A SmartGlass alkalmazással együtt ősszel indul. Elvileg minden tévét és mobileszközt támogat, de az igazi élményt az új Windows 8-as rendszerű táblagépekkel kapjuk meg.

Ismét Tomb Raider, ahogy tavaly is. Ez meglepetés, játékmenet-bemutatót láthatunk.



Akciódús lesz, annyi szent. A gameplay lebilincselő.

Csóró Lara annyit zuhan, hogy beleszédülünk. A játék a fejlesztők szerint attól válik felejthetetlenné, hogy ügyesen mixeli a túlélőhorrorok és az akciójátékok elemeit. Xbox 360-on hamarabb lesznek DLC-k. Megjelenés jövőre.

Phil újra köztünk. Világpremierek!

A Toy Soldiers készítőinek fantasy kaszabolása, az Ascend jól néz ki, kellően brutális. A Lococycle című futurisztikus motorversenyből meg semmit sem mutatnak. Ahogy a Gore Verbinski nevével fémjelzett Matterből sem, csak hogy Kinectre jön. Mindhárom cím 2013-as.

Resident Evil 6!  Jó kis zombis shooter, de igazi horrornak nyoma sincs. Leon mindenesetre jól irtja az élőholtakat, a spanyoloknál volt ideje gyakorolni -- igaz, élőkön. A grafika szép, de igazi fejlődést egyelőre nem látunk.



Elsőnek Xboxon lesznek DLC-k -- megint.

Alex, a laza, tetkós csajszi az Xbox Live csapattól a Wrecketier című vicces-gyerekes Kinect játékot mutatja be, közben olyan, mint aki be van tépve... hát nem a legjobb prezentáció. A játékkal az MS az XBLA melletti elkötelezettségét kívánja megcsillogtatni, több-kevesebb sikerrel. A cucc nyáron jön.

South Park bemutató! Mi leszünk "az új srác", akinek az a dolga, hogy megmentse a várost az apokalipszistől. Nem kis meló lesz. A The Stick Truth először mozog, fél-3D-s szerepjáték lesz. Trey Park és Matt Stone a színpadon.



A céljuk az volt, hogy a játékkal úgy érezzük, hogy mi is egy epizód részei vagyunk. Csakhogy ehhez "sz*rul kell kinéznie" a játéknak, és ehhez az Obsidian munkája kellett.

A srácok mennek is, itt az ideje befejezni az új epizódot. Ez gyors volt.

Dance Central 3! Usher is imádja. Annyira, hogy élőben koncertezik az MS-nek. Egész jó előadás, kár, hogy a playback bánja a fület, és hogy a játékhoz semmi köze.

Na végre, a Dance Central 3 is mozog! Usherrel együtt. Na, ez egész jó. Kár, hogy erre meg vége. Mindegy, a közönség örül.

Don Mattrick megint itt. Tapsoljunk!

Don szerint itt az ideje, hogy az Xbox 360 elhozza számunkra a szórakoztatás jövőjét. De ez csak a kezdet: most jön...

... a Call of Duty: Black Ops 2!  2025-ben vagyunk, az elnökasszonyt kísérjük konvojjal. Persze hamar elszabadul a pokol az autópályán -- lassítások, robbanások, borulások.



A grafika... elmegy. A karaktermodellek jók, a textúrák már nem. Ez van, a motor nem változott. A játékélmény is a régi: gyors akció, kevés agymunka. A fegyverekkel már a falakon is átlőhetünk, igaz, scriptek alapján. A drónok jópofák, meglátjuk, multiban mit tudnak majd. Repülőgépet is vezethetünk. Megjelenés november 13-án.

És ennyi volt, ezt mutatta a Microsoft. Véleményeteket várjuk a kommentek között, beszámolónkat pedig folyamatosan frissítjük a bemutatott videóanyagokkal. Holnap délután a Nintendo konferenciával várunk benneteket -- ott már új konzol is lesz, bízzunk benne, hogy megéri felkelni.