A bemutató talán leghatásosabb attrakciója a Quantic Dream Beyond: Two Souls című játéka volt, melyben egy Ellen Page (Cukorfalat, Eredet) által alakított lány kalandjait élhetjük át, aki képes kommunikálni a szellemek világával. A játékmenetből ugyan semmit sem mutattak, de technikailag áll-leejtős volt a trailer, mely nyilván a Kara techdemóban is látott motorral készült. (Egyébként ez is egy Heavy Rain-szerű interaktív mozinak tűnik.)


Beyond: Two Souls

Bemutatkozott az egyszer már leleplezett PlayStation All-Stars Battle Royale is, mely tényleg nem több a Super Smash Bros. pofátlan nyúlásánál. Nem rossz, tényleg, de igazából nem sok értelmét látnánk megvásárolni, mert a Wii ezt már sokkal régebben tudja, valószínűleg sokkal jobban. Érdekesség, hogy jön a játék Vitára is, azaz lesz cross-platform multiplayer a Sony kézi konzolja és a PS3 között.

És ha már Vita: bár a kismillió zseniális játék, ami vártunk, nem vált részévé a show-nak, a Sony azért örömmel csillogtatta a kütyü képességeit az Activision-féle Call of Duty: Black Ops -- Declassified című exkluzív FPS-sel, és a Ubisoft minap kiszivárgott Assassin's Creed: Liberation című látványorgiájával. Az AC-rajongók egyébként is örülhetnek, lesz PS3-as és Vitás bundle, illetve a Sony gépei előnyt élveznek a DLC-k tekintetében. Az Assassin's Creed III bemutató a leglátványosabb pillanatokat hozta el a show-ra, tessék megnézni, tényleg kihagyhatatlan anyaggal van dolgunk.


Assassin's Creed III


Assassin's Creed: Liberation

Bemutatkozott a Far Cry 3 négyfős kooperatív módja is -- igaz, csak egy rövid prezentációra futotta a Sony standján, elvégre kell némi szufla a Ubisofthoz is. A játék jól mutat és az akció is rendben van, bízzunk benne, hogy felér majd az első részhez.

Ahogy a Microsoft, úgy a Sony is kénytelen javítani a szolgáltatásain. A Playstation Plus előfizetők egy tucat ingyen játékot kapnak, illetve elindul a Playstation Mobile program is, melynek keretében PS-es játékok érkeznek androidos okostelefonokra -- a korábbi pletykáknak megfelelően a HTC az első hivatalos partner, hurrá.

A Move-os Wonderbook és Book of Spells említést is alig-alig érdemel -- a kinectes apróságok PS3-as megfelelői, pár kósza óránál többre úgysem kötik le az embert. Nem úgy, mint a bemutató utolsó két játéka, a God of War: Ascension és a The Last of Us. Előbbi tényleg előzmény, utóbbi pedig most először a játékmenetét is megcsillantotta, tipikus túlélő-akciójáték lesz, sok horrorelemmel és kellő mennyiségű brutalitással.


God of War: Ascension


The Last of Us

Bár a Sony konferenciája sem hozott forradalmi dolgokat, azért volt pár remek exkluzív, amik miatt érdemes volt fennmaradni a hajnali időpontig. Jövőre pedig, ha minden igaz, megérkezik a PS4 is -- alig várjuk!