Az Electronic Arts kiadott egy nagyon értékes dokumentációt, mely a következő pénzügyi évre vonatkozik. Természetesen nagy része nem igazán keltette fel becses érdeklődésünket, azonban volt ott mégis valami, ami felkeltette a figyelmet. Azon, hogy készül az új Need for Speed epizód, nem igazán lepődhet meg senki. Nyilvánvalóan lesz Spore, lesznek ismét Sims-címek és a sportjátékok is további részekkel fognak bővülni. Azonban biztosra veszem, hogy a hír második bekezdése érdekesnek bizonyulhat majd a számotokra.

EA finom tervekAz említett fájlban ugyanis sorra megvoltak jelölve az EA alatt dolgozó stúdiók, melyek között leginkább a frissen beszerzett Pandemic és BioWare párost vettük górcső alá. Az előbbi csapat mögött az ismert Mercenaires 2 és Saboteur cím díszeleg, azonban rögtön mellette a Lord of the Rings titulus is ott feszít - ők felelnének ezentúl egy Gyűrűk Ura játékért is? Azonban ez még koránt sem minden, hiszen a BioWare háza táján ezek szerint nem csak a PC-s Mass Effect és az egyelőre PC-exkluzív Dragon Age készül, hanem egy új KOTOR epizód (feltételezem a harmadik rész, höhö), valamint egy titokzatos MMOG. Utóbbi részéről máris megindultak a találgatások, a legtöbben úgy gondolják talán egy új Star Wars alapú online RPG-ről lehet szó, mely régi nagy szerelmemet (melyet később az álnok SOE egy az egyben kiherélt), a Star Wars Galaxiest hivatott leváltani. Az utolsó néhány sor természetesen csak spekuláció, egyelőre nem tudni, hogy valóban Csillagok háborúja témájú lenne-e az online stuff.

Hát gyerekek, bizony mondom néktek: ha hivatalosan is bejelentik a Knights of the Old Republic 3-at, és végre megérkezik a Mass Effect PC-s verziója... hát én elvonulok a sarokba, és pityeregni kezdek.


]{iegészítés: Sims-ügyben muszáj pontosítanunk. A 3 millió eladott példánnyal és 100 millió dolláros értékesítéssel büszkélkedő nintendós (Wii, DS) MySims franchise bővül két új címmel, de a tervek szerint elkészül az eredeti MySims PC-s verziója is. Ezen kívül lesz egy SimsAnimals nevű játék, és egy SimCity Creator is; utóbbi feltételezem a Társadalmakhoz kapcsolódik, de ezekről semmit nem tudunk még. Plusz indul és kiteljesedik két közösségi szájt, az egyik a már általam korábban kihírezett SimsOnStage.com végleges verziója, a másik a TheSimsCarnival.com.

A hivatalos anyag azt is megerősíti, hogy a már szintén korábban bejelentett - lásd kapcsolódó hírünket - Gyűrűk Ura játékot valóban a Pandemic készíti (sőt, ha lesznek - márpedig a licenc birtokában miért ne lennének? -, a továbbiakat is), de azt nem, hogy ez a bedobozolt White Council vagy egy új cím lesz-e (esetleg a Hobbit adaptációja, persze ha elkészül a mozi, ami megint bizonytalan státuszba  került a Tolkien-örökösök miatt).