2020 utolsó negyedévében a Xiaomi egy laza 32 százalékos növekedés társaságában 43 millió okostelefont értékesített, amivel beállt az Apple és a Samsung mögé, ezzel nem kis teljesítményt nyújtva, de a 2021-es nyitányt elnézve nagyon úgy tűnik, hogy a diadalmenetnek még ezzel sincs vége. Nemsokára megérkezik a zászlóshajó Mi 11, ami nagyjából 300 000 forintos áron kínál majd számtalan minőségi összetevőt és csúcskategóriás funkciót (Qualcomm Snapdragon 888 rendszerchip, 8 GB RAM, elől 20 megapixeles, hátul egy 3-tagú, minden megoldásra jó kamerarendszer), de aki ennél valamivel alacsonyabb árban gondolkodik, viszont igényekben csak kicsit adná alább, az is találhat egy remek alternatívát.

fb-processor.jpg

Itt a csúcssebességű Mi 10T Pro!

A Mi 10T Pro nem a kompromisszumok készüléke, ezt már a rendkívül gyors, 5G-kapcsolattal érkező Qualcomm® Snapdragon™ 865 processzor is jelzi, amely a legnagyobb elérhető 256GB UFS 3.1 tárhellyel minden igényt kielégít. Már ami a gyorsaságot és a hátteret jelenti, ami gamerként és mezei felhasználóként, mondanunk sem kell, hogy egyaránt fontos, legyen szó az online meccsekről (5G mellett ez sem jelenthet problémát) vagy a mindennapi intézkedésről, az internetről megszerezhető információk mielőbbi begyűjtéséről. 

Ha pedig valaki amiatt aggódna, hogy ez a akkumulátor töltöttségének rovására menne, azt is meg kell nyugtatnunk, hiszen a Xiaomi okoskészüléke eleve bírja a strapát, de az 5,000mAh-s aksi merülése sem okozhat gondot a 33W-os gyorstöltő mellett, ami egy órán belül teljes feltöltésre képes. 

fb-battery.jpg

Csúcskategóriás kamera és kijelző 

Az írt időmennyiség már csak azért is elképesztő, mert a Mi 10T Pro semmit nem bíz a véletlenre, így a látványt sem, amit egy 6,67 colos, napfényre érzékeny FHD+ DotDisplay kijelző biztosít. Játékosként még annyit érdemes mindenképpen megjegyezni, hogy a 144Hz-es képfrissítésnek hála a modern, okoskészülékekre írt videójátékokhoz tökéletes a Mi 10T Pro, ami a 60Hz-es kijelzőkkel szemben sokkal folyamatosabb látványt és élményt garantál, de a gyártó a telefont minden esetre felkészítette, így akár esti olvasáshoz is megfelelő körülményeket teremt meg a papírtextúra és színhőmérséklet beállításaival.

fb-display.jpg

És ha éppen nem telefonálunk, játszunk vagy olvasunk, akkor természetesen kamerázunk. Legyen szó e-sport-eseményről vagy családi összejövetelről, a gyerekek legviccesebb és legaranyosabb pillanatainak megörökítéséről, netán utazásról, a Mi 10T Pro profi fotóst varázsolhat mindenkiből. Ebben segít a 108MP-es, mesterséges intelligenciával felvértezett főkamera, illetve a 13MP-es ultranagy-látószögű kamera, valamint az 5MP-es makro kamera. Akár 8K-ban rögzítenénk filmszerű videókat, akár ultranagy fotókat készítenénk, a Xiaomi készüléke mindenből a legjobbat használja ki, és ehhez még csak nem is kell művészi érzékkel rendelkezni, mert maga a hardver végzi el helyettünk a munka nagyobb részét.

fb-camera.jpg

Garantált élmény és felhasználás

Bár a leírtak mind önmagukért beszélnek, és a készülék a csúcskategóriás megoldásaihoz képest egészen baráti áron szerezhető be, az egyik legfontosabb érv még a vásárlás mellett az a garancia, amit a Xiaomi Magyarország biztosít, és amibe a kijelzőcsere is beletartozik. Merthogy 2022. február 28.-ig történő vásárlás esetén az első hat hónapra a gyártó vállalja a garanciát, avagy ha a Mi 10T Pro kijelzője önhibáján kívül szenved sérülést, azt a Xiaomi ingyenesen szervizeli. Ez pedig már egy erős fegyvertény, hiszen bármennyire is strapabíró manapság a telefonok külső borítása, bármikor történhet egy baleset, és jó tudni, hogy a számla kifizetése után is számíthatunk a gyártó szakértelmére. 

A Xiaomi esetében ez abszolút igaz, a Mi 10T Pro pedig egy kimondottan erős készülék, amire érdemes befizetni, hogy utána mind a hétköznapokban, mind a játékban, mind pedig az élmények megörökítésében állandó és megbízható társsá váljon.