Pár héttel ezelőtt a POCO legújabb középkategóriás csúcstelefonját mutattuk be, ezen a héten pedig a Xiaomi újabb telefoncsaládjáról rántotta le a leplet. A kínai gyártó idén lett 10 éves, ennek megfelelően az új széria a Mi 10T nevet kapta, ami egyből három okostelefont foglal magában. Erősítsd a kreativitásod! – ez a Mi 10T-sorozat mottója, és erre játszanak rá a telefonok tulajdonságai is. Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10T Lite 5G, lássuk mit tudnak.

Ütős tudás, ütős ár!

Már a névből is sejteni lehet, hogy a két nagyobb tudású készülék a Mi 10T Pro, és a Mi 10T. Ahogy a POCO, ez is 6,67 hüvelykes kijelzőt kapott, ami ugyan csak IPS, de adaptív képfrissítéssel (30 és 144 Hz között) rendelkezik, ami a tevékenységhez alkalmazkodva növeli az 5000 mAh-s akkumulátor élettartamát. Hardver szempontjából a lehető legjobbat kapta a Mi 10T Pro: Snapdragon 865 CPU, 128/256 GB háttértár, 8 GB RAM, folyadékhűtés és persze dupla nano SIM, azonban a telefon memóriáját nem lehet bővíteni: ez sokaknál negatív pont lehet.

xiaomi-mi-10t-mi-10t-pro-and-mi-10t-lite.jpeg

És hogy mit rejt a kreativitás, amit szabadjára kell engedni? Természetesen a kamerában, illetve a kamerákban kell keresni a választ: a fő modul egy 108 MP-es, optikai képstabilizátoros lencse, amely mellett természetesen van nagylátószögű és makró fényképezésre is alkalmas kamera. Lehetséges hosszú záridős (pl. éjszakai fényképek) készítése, egyetlen beállítás kiválasztásával. Így meg lehet örökíteni fényírást vagy akár a csillagok járását is. Vannak különböző hatások, mint a POCO-nál, Cyberpunk, Gold Vibes, és így tovább, plusz az olyan extrák sem hiányoznak, mint a sztereo hangszóró.

xiaomi-mi-10t-dluga-eksp-9bec8f6.jpg

A Mi 10T a Pro kiköpött hasonmása, az egyetlen különbség a 64 MP-es főkamera, illetve a csak 128 GB-os háttértár, melyhez 6 illetve 8 GB RAM társul. Sajnos egyik telefonban sincs jack kimenet, de mivel már kaphatók USB Type-C csatlakozású vezetékes fülhallgatók (nem beszélve a TWS fülesekről), ez már nem számít akkora problémának, mint egy-másfél éve. A Xiaomi, ahogyan megszokhattuk a cégtől, rendesen alávágott a konkurenciának (Európában a Samsung és az Apple előzi meg a kínai gyártót) a Mi 10T Pro és a Mi 10T árával: előbbi 220 ezer és 180 ezer forintos áron debütál, talán már a következő hónapban, míg a Mi 10T 165 ezer forintért lesz elérhető. Ez pedig remek dolog, hiszen a kevesebbet tudó iPhone 11-ért legalább 310 ezer forintot kell kifizetni. Az biztos, hogy ezeket a telefonokat is vinni fogják, mint a cukrot.

5G belépő áron

A Mi 10T Lite 5G pedig minden, de nem Lite. Először is, már nevéből kitűnik, hogy 5G hálózatokon is működik, másodszor Snapdragon 750G lapka hajtja meg a készüléket, harmadszor pedig 128 GB háttértárral és 6 GB RAM-mal rendelkezik, 130 ezer forintért! A spórolás itt a kamerát érinti, hiszen csak 64 MP-es a főmodul, de az öt kamera itt is megvan. A telep 180 mAh-vál kisebb, de a 33 wattos gyorstöltés ugyanúgy megvan, mint a Mi 10T Pro-ban és kistestvérében, ráadásul ugyanazt a technológiát alkalmazza, mint a POCO: a kétirányú töltést.

mi-10t-lite-5g.jpg

Közel a csúcs

Lényeg a lényeg: a Xiaomi novembertől ismét letarolja majd új készülékeivel a mobilpiacot, ezzel együtt jó úton halad afelé, hogy világelső legyen az okostelefon-gyártók között. Ha a kínai óriás így folytatja, ezt az elsőséget másfél-két éven belül megszerzi, és akkor nézhet a Samsung és az Apple is…