Tavaly májusban, vagyis kevesebb, mint egy évvel ezelőtt a Rockstar Games még „csak” 65 millió példányt szállított ki a boltokba. Novemberben már 70 milliónál jártak, és a legújabb negyedéves jelentésből kiderült, hogy immár 75 milliót szállítottak le. Vagyis három hónap alatt újabb 5 millió GTA 5 jutott el az áruházak polcaira, ami igazán szép teljesítmény egy lassan négyéves játéktól.

A játék kiadója, a Take-Two szerint a GTA 5 és annak többjátékos komponense, a GTA Online negyedévről negyedévre túlszárnyalja az elvárásaikat. Ez nem is csoda, hiszen a brit eladási listák élére rendre visszakapaszkodik, míg az NPD Group adatai alapján tavaly a GTA 5 volt a hatodik legtöbbet eladott játék az Egyesült Államokban (egybeszámolva a dobozos és a digitális eladásokat).

Mi több, a Take-Twotól azt is megtudhattuk, hogy a GTA Online decemberben megdöntötte saját bevételi rekordját, és a kiadó szerint a 2017-es üzleti év volt a játék eddigi legjobb éve. A GTA 5 tehát hasít, népszerűsége majdnem négy évvel a megjelenése után is töretlen.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!