• Egy hibának köszönhetően vágynak annyira a romantikára a Baldur's Gate 3 karakterei
  • Ezt maga a Larian Studios vezetője ismerte el
  • Swen Vincke szerint eredetileg a valódi kapcsolatokra hajazó szerelmi szálakat akartak a játékba
  • Ám végül "kicsit" túl gyors lett a tempó

Sok olyan eleme van az Év játéka esélyes Baldur's Gate 3-nak, amit ki lehetne emelni, mint "legjobb", hiszen a kimagasló vizualitás mellett elképesztően jól ültette a képernyőre a Larian a Dungeons & Dragons aktuális szabályrendszerét, arról már nem is beszélve, hogy a program maga a nagybetűs CRPG. Az immerzióhoz pedig nagyban hozzájárul az az illusztris társaság, ami elkísér minket a nagy kalandra, és amelynek tagjaival akár közelebbi viszont is kialakíthatunk a történet során. A romantika terén azonban sokan megtapasztalták, hogy a kelleténél egy kicsivel gyorsabb lett a tempó (különösen Gale és Karlach esetében), ami eléggé hiteltelenné teszi ezeket a jeleneteket – bár a legtöbb játékos bizonyára örült neki, hogy kis túlzással a megismerkedés pillanatában ágyba vihette a kiszemeltet. Nos, mint kiderült, a csapat nem igazán így tervezte a dolgot.

Maga a Larian Studios vezetője, Swen Vincke árulta el a TheGamernek, hogy egy hibának köszönhető a társak túlzott vágyakozása, sikerült ugyanis a kelleténél alacsonyabbra állítani azok "jóváhagyási küszöbét", így relatíve korán elkezdenek érdeklődni a protagonista iránt. "Sokan élvezték a dolgot, de egyszerűen túl gyors volt." – mondta Vinckle. "Azt szerettük volna bemutatni, hogy milyenek a valódi kapcsolatok, márpedig a való életben ez a viselkedés felettébb problematikus lenne." – tette hozzá. Az időközben érkezett javításoknak hála a legtöbb szereplő most már kevésbé vágyik a testiségre, ám maradt még néhány, aki továbbra is túlzott érdeklődést mutat, így a jövőben is várható 1-2 tapasz a problémát illetően – ahogy a sokat kritizált harmadik felvonást is igyekszik helyretenni a stúdió.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.