• Megvizsgálták, hogyan változtatják meg egyes hobbik az emberek IQ-ját
  • A legmagasabb intelligencia-hányadosa azoknak volt, akik online játszanak

Érdekes felmérést végzett nemrég a DIYS.com, arra voltak ugyanis kíváncsiak, hogy az egyes hobbik miként változtatják meg az emberek intelligencia-hányadosát.

A felmérésben több mint 6000 jelentkező vett részt, mindannyian olyanok, akik éppen egy új hobbiba terveztek belekezdeni – a járvány és az otthon töltött több idő éppen kapóra jött ilyen tekintetben. Ezen embereknél 6 hónapos különbséggel elvégeztek egy-egy IQ-tesztet, és megvizsgálták, hogyan változik a kapott érték átlaga az egyes hobbik terén.

egy-friss-felmeres-szerint-a-videojatekos-hobbival-rendelkezoknek-van-az-egyik-legmagasabb-iq-ja.jpg

A legnagyobb mértékben azoknak nőtt meg az intelligencia-hányadosa, akik egy új hangszeren kezdtek el megtanulni játszani (103 ---> 113), a legjobb ötbe pedig a kötés (93 ---> 102), az edzés (95 ---> 102), az olvasás (99 ---> 106) és a meditálás (94 ---> 100) fért még be.

Ami nekünk, gamereknek érdekes lehet, hogy a kiinduló átlag IQ-juk azoknak (104) volt a legmagasabb, akik egy online videójátékos csoporthoz terveztek csatlakozni. Az új átlag itt 109 lett, aminél csak a hangszeres csoport zárt magasabb értékkel, a növekedést tekintve (+4,81%) pedig a nyolcadik leghasznosabb hobbinak bizonyult ilyen tekintetben.