• Új Gran Turismo védjegyeket jegyeztek be Argentínában
  • Mindezt egy nappal a PS5 tervezett bemutatója előtt

A Sony eredetileg június 4-én mutatta volna be az első PS5-játékokat, a prezentáció azonban a tüntetések miatt végül későbbre tolódott – hogy mikor fogják pótolni, arról egyelőre még nincs hivatalos információ. Az azonban biztos, hogy ez nemcsak a Sony terveit írta át, hiszen bizonyára más dolgokat is igazítottak ehhez – gondoljunk csak a Capcom Resident Evil-akcióira. Most pedig a Gran Turismo kapcsán bukkantak gyanús jelekre szemfüles játékosok.

egy-friss-vedjegy-alapjan-a-gran-turismo-sem-hianyzik-majd-a-ps5-bemutatojarol.jpg

A franchise kapcsán nemrégiben Argentínában jegyeztek be friss védjegyeket, egészen konkrétan a Gran Turismo címét és logóját, illetve a fejlesztő Polyphony Digital logóját, ami pedig igazán gyanússá teszi mindezt, hogy erre június 3-án, vagyis egy nappal a bemutató tervezett időpontja előtt került sor. Hogy miért pont Argentína? Könnyen lehet, hogy egy, a dél-amerikai országban található versenypályáról van szó, ami szerepelni fog a játékban, de ez egyelőre színtiszta találgatás csupán.

Nem ez az első jele egyébként egy új Gran Turismo-játéknak: nemrég például a cockpiteket gyártó Next Level Racing dobta be a Gran Turismo 7 címet, melyet utólag egyszerű félreértésnek neveztek ugyan, de ezzel együtt sem lehet kérdés, hogy visszatér-e PS5-ön valamilyen formában a Gran Turismo.