A PS3 egyik legjobb játéksorozata a Resistance volt, ami 2006-tól 2011-tól mesélt el egy alternatív történelmet, amiben az emberek egy idegen faj hódításának estek áldozatul. Az utolsó epizód, a Resistance 3 lezárta az eseményeket, 2012 közepén pedig az Insomniac azt közölte, hogy egy ideig parkolópályára kerül a széria. Egy évvel később az Insomniac azt mondta, hogy fontolgatnak egy újabb epizódot, de végül nem történt semmi.

Az Insomniac nagy durranása ebben az évben a Spider-Man lesz, James Stevenson-t, a stúdió közösségi vezetőjét pedig ebből az alkalomból megkérdezték, hogy fog-e készülni egy újabb Resistance rész. Nos, a válasza először az volt, hogy ez szinte elképzelhetetlen, majd visszakozott, és közölte: "Soha ne mondd, hogy soha, jelenleg egyszerűen nincsenek tervek erre vonatkozólag."

Azt is kijelentette, hogy a Sony birtokolja a címet és az univerzumot, így csak a cég döntésén múlik, hogy kiadja-e a fejlesztést egy másik csapatnak: "Ha a Sony érdekelve lenne egy újabb Resistance játék készítésében, de mi nem tudnánk, vagy nem akarnánk megcsinálni, akkor természetesen bármely fejlesztőt megkérhetne erre." Úgy tűnik tehát, hogy még hosszú ideig nem térhetünk vissza az ötvenes évekbe, hogy ismét megküzdjünk a Chimérával.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!