Egy rakás online szervert lelőtt a GameSpy
Pápá, GameSpy szerverek!

Szomorú nap ez a mai: a GameSpy hosszú idő után bezárta egy rakás klasszikus játék online szervereit. A Slashdot egyik szemfüles fórumozója megírta, hogy a mobilos freemium alkalmazásokkal foglalkozó Glu Mobile, mely nemrég felvásárolta a GameSpy-t, kiadta az ukázt, hogy az alábbi címek internetes játéktereit szüntessék be egyszer és mindörökre:

Neverwinter Nights 1 & 2; Microsoft Flight Simulator X; SWAT 4; Sniper Elite (adatlapunkon); Hidden and Dangerous 2; Wings of War; Star Wars: Battlefront

A Glút nem érdeklik a PC-s és konzolos játékok, csakis a telefonos applikációk, a GameSpy technológiáját pedig egész más módon kívánják kamatoztatni. Érdekesség továbbá, hogy ezen játékok közül egyedül a Sniper Elite-ről tudjuk december 7. óta, hogy valami nem stimmel: a Rebellion külön fórumtémában számolt be a szerverek leállításáról és arról, hogy bár győzködték a Glút a visszakapcsolás miatt, mondván, hogy több tízezer angol fontot fizetnek nekik havonta csak ezekért a szolgáltatásokért, a vállalat hajthatatlan volt.

Így hát ha valaki szeretne multizni a fenti címek valamelyikével, jobban teszi, ha máris előkészíti a Hamachit, vagy áthívja a haverokat egy valódi LAN-partira, mert az online mókáknak egy életre befellegzett.