Az EA nem titkolt célja, hogy az Originnel megelőzzék a PC-s digitális tartalomszolgáltatás jelenlegi legnagyobbját, a Steamet. A cég alelnöke, David DeMartini a Facebookhoz hasonlította a rendszerüket, s egy olyan jövőt vizionált, amiben a Valve-nál jobb szolgáltatást kínálva jutnak a csúcsra.

„Ha a MySpace maradt volna az egyetlen változata a közösségi hálózatoknak, és senki sem váltott volna Facebookra, akkor most mindannyian a MySpace-en lennénk, és sosem történt volna meg a Facebook-jelenség.

Jobb megoldásokat lehet készíteni innováció útján, az innovációhoz pedig az kell, hogy mások készítsenek el valamit, amit korábban valaki más már megalkotott. Mi is ezt szeretnénk csinálni az Originnel.”

DeMartini hozzátette, hogy folyamatosan javul a rendszerük, de reálisan ők maguk sem gondolták azt, hogy egy év alatt lekörözik majd a Steamet. A cég egyetért Gabe Newell azon kijelentésével, miszerint az Origin még semmit sem tud igazán jól csinálni, de nagyon optimistán állnak a dologhoz, s bíznak benne, hogy ki tudnak alakítani egy egyedi arculatot. „Az alapokat már lefektettük, most pedig tartalommal töltjük fel a szolgáltatást.”