• Adam Kiciński szerint a CD Projekt RED két világgal fog foglalkozni a jövőben
  • Az egyik ezek közül a Witcheré, a másik pedig több mint valószínű, hogy a Cyberpunk
  • A The Witcher 4 címet viszont nem használnák, mert lezártnak tekintik a trilógiát

A Witcher-trilógia lezárása után azonnal felröppentek a pletykák a lehetséges Witcher 4-ről, majd a dolog lassan, de biztosan elült, főleg mivel egyre inkább a Cyberpunk 2077-re terelődött a figyelmünk. Olykor-olykor azonban még előkerül a Witcher is, mint most, amikor Adam Kiciński vezérigazgató a Bankier.pl-nek.

Tudjuk, hogy a CD Projekt RED dolgozik egy másik nagy játékon is a Cyberpunk 2077 mellett, ezt Kiciński is megerősítette, de egyelőre nem fedhetik fel, mi is az, mert jelenleg mind az erőforrásaikat, mint a játékosok figyelmét szeretnék sci-fi RPG-jükre fókuszálni. Tehát valószínű, hogy a Cyberpunk 2077 megjelenéséig nem nagyon fogják bejelenteni az új programot.

Ugyanakkor, amikor nekiszegezték a kérdést, hogy gondolkodtak-e már a Witcher 4-en, Kiciński így felelt: „az első három Witcher határozottan trilógia, szóval a következő játékot nem nevezném Witcher 4-nek. Ez persze nem jelenti azt, hogy magunk mögött hagytuk a Witcher világát, amivel éveken át foglalkoztunk. Ez az egyike azon két világnak, amivel a cég a jövőben foglalkozni fog. Ma viszont sajnos többet nem fedhetek fel.”

Ennek tükrében egyre biztosabbnak tűnik, hogy a CD Projekt RED másik fejlesztés alatt álló játéka a Witcher világában fog játszódni, és a jövőben ez és a Cyberpunk lesz az, amivel foglalkozni fognak. Persze mire oda kerül a sor, hogy új Witcher-játékkal játszunk, jó pár év el fog telni, hiszen még a Cyberpunk 2077 megjelenése is egy, de valószínűleg legalább két évre van. Ennek tükrében pedig szerintem minimum öt év, mire valami kézzelfoghatót kapunk egy új játékból.