• Elbocsátokra készül az Activision
  • Sok minden történt a céggel az elmúlt időben
  • Újra kell rendezni a dolgokat

Az elbocsátáok hírét a Bloomberg üzleti hírportál szellőztette meg, és több száz embert érinthet. A bejelentésre kedden kerülhet sor, a cél pedig az, hogy az Activision "növelje a bevételeket és központosítsa a funkciókat. Az óriásvállalat az elmúlt hónapokban több vezető emberét is elvesztette: távozott Eric Hirshberg, a vezérigazgató, aztán a Blizzard mindenható ura, Mike Morhaime és Spencer Neumann is. 

A cégnek ugyanakkor szembe kellett néznie a csökkenő eladásokkal, Overwatch, Hearthstone, Destiny 2, ezek mind áldozatául estek az elmúlt idők történéseinek. Az elbocsátások hírének megszellőztetése utáán az Activision részvényeinek értéke azonnal esett, 2 és fél százalékot. 

A szakítás a Bungie-val 400 milliós veszteséget eredményezett a számítások szerint, és a pénzügyi előre jelzések a  2019-es esztendőre további esést jósolnak a cégnek. Az Activision alkalmazottainak létszáma 2017 végén megközelítette a 10 ezret, a pár száz fős elbocsátás látszólag nem nagy, időről-időre előfordul minden kiadónál legutóbb az EA-nál.

activision-blizzard-layoffs.jpg