2007. szeptember 13-a csodálatos idő lesz a játéktörténelemben. Először is hivatalosan megerősítették G. Freeman és L. Croft kapcsolatát az Eidos és a Valve berkeiben, másodszor pedig kilépett a tesztfázisból a Steam Community, úgyhogy, ha bárki elindítja a Half-Life sorozattal világsikereket elérő cég mindenes programját, már egy megújult, szárazabb, biztonságosabb érzést nyújtó szoftverrel találja magát szemben - ami, nem mellesleg, az orrunkat is tisztíccsa. Nézzük, mi csúszott bele a végleges változatba a megújult Steamből!

Először is a közösség tagjai most már létrehozhatják saját, személyes profiljukat a rendszerben, fotóval - vagy avatárral - személyes biográfiával, kedvencek listájával, és más, létfontosságú információval. Most már esély van kreálni belsős csoportokat - ún. communityket, közösségeket, innen ered a Steam új mellékneve is -, amelyekbe meghívhatjuk barátainkat is, csudálatos mókákat okozva ezzel nekik. Láthatjuk, a csoport egyes tagjai mikor, mivel, és mennyit játszottak, felhívásokat tehetünk közzé, sőt, ha nagyon ügyesek vagyunk, cseveghetünk velük szóban, vagy akár hanggal is, hála a beépített voice chatnek.

Nem meglepő módon az új Steam Community kiadási dátuma nem sokban tér el a már általunk szintén kihírezett Orange Box megjelenési időpontjától; ne felejtsétek el, hogy ha kipróbáljátok az új rendszert, akár 10%-kal olcsóbban meg is rendelhetitek a narancsszínű dobozt, amely megrendelés után szeptember 17-én az elsők között próbálhatjátok ki a frenetikus hangulatú videókkal megáldott Team Fortress második részét, egy bétateszt keretében.